דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (בין 20-25 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות עדשים, פטריות וקינואה
  • 1 יש לבשל את הקינואה ואת העדשים (הירוקות).
  • 2 מחממים במחבת את השמן יחד עם שיני השום כשתי דקות.
  • 3 מוסיפים את הפטריות (פטריות שמפיניון קצוצות או כל פטריה אחרת) ומטגנים עד שהן משחימות ומגירות נוזלים. בינתיים יש לקצוץ את הפטרוזיליה.
  • 4 מערבבים בקערה את כל החומרים יחד עם הפטריות (כולל הקינואה המבושלת והעדשים המבושלות).
  • 5 לשים היטב את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה ולא מתפוררת, תוך כדי מעיכת העדשים.
  • 6 אם העיסה מתפוררת ניתן להוסיף מעט מים כדי "להדביק" את כל החומרים יחד - לא יותר מדי, כף או שתיים יספיקו.
  • 7 יוצרים קציצות בגודל של המבורגר קטן. מומלץ לדחוס את התערובת באמצעות כף לתוך רינג או פורמה שמשמשים לאפיית עוגות.
  • 8 אם אין רינג או פורמה (רינג בצורות שונות), באמצעות ידיים רטובות יוצרים קציצה עגולה ומשטחים אותה מעט. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה עד שהקציצות מזהיבות ומתנפחות מעט, בערך 20-25 דקות, תלוי בגדול הקציצות.
  • 9 מגישים עם סלט ירוק והרבה טחינה!
טיפ למתכון
ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להמיר את פרורי הלחם בשיבולת שועל לקבלת אפקט דומה אך בריא יותר.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 23.4% 22.8% 44%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב