דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מקלוני קצח וביסקוטי מלוח מקמח שקדים
מאפים נהדרים דלים בפחמימות
  • 1 לעבד את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים (בעזרת הידיים - אין צורך במיקסר). להניח את הבצק מכוסה בטמפ` החדר למנוחה של כשעה.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים.
  • 3 מהחלק הראשון להכין מקלוני קצח - להטמיע את הקצח בבצק, לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה וליצור מקלונים בעזרת סכין/חותכן פיצה. לאפות בתנור בטמפ` של 170-180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד למידת העשייה שאוהבים.
  • 4 מהחלק השני להכין ביסקוטי מלוח עם שקדים פרוסים: להטמיע את השקדים הפרוסים בבצק (ניתן לשלב גם כאן קצח אם אוהבים), בעזרת הידיים ליצור מהבצק עיגול מלבני סימטרי בגובה 3-4 ס"מ ולאפות בשלמותו בתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות או עד שהבצק אפוי מכל הצדדים (להשגיח, זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור). להוציא מהתנור ולהניח לביסקוטי להתקרר היטב. לחתוך לפרוסות בעזרת סכין חדה, לסדר בתבנית אפייה ולאפות שוב עד להשחמה קלה. לקרר היטב ולשמור בצנצנת אטומה.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שבבי השום היבש. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש בשקדים שלמים שהושרו/בושלו במים לפני העשייה כדי לקבל שקדים רכים ויכולת לחתוך לצורות ביסקוטי את הבצק לאחר האפייה. זמני האפייה יכולים להשתנות מיצרן ליצרן, יש לשים לב לכך!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 50.5% 19.7% 17.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.34 (1.96 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב