דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פקאנים - 400 גרם
    אפשר גם קשיו, לוז או שקדים
  • סוכר - 150 גרם
    3/4 כוס
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • חמאה - 10 גרם
    כף אחת

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אגוזים מקורמלים
תערובת אגוזים מסוכרים ביתית
  • 1 לחמם על אש בינונית את הסוכר והמים בסיר רחב או במחבת עם שוליים גבוהים מעט, להביא לרתיחה עד שהבועות נעשות מעט צפופות (118 מעלות צלזיוס).
  • 2 להוסיף את האגוזים ולערבב על אש גבוהה-בינונית עד שנוצר מעין חול (הסוכר מתגבש מסביב לאגוזי הפקאן).
  • 3 להנמיך את האש ולהמשיך לערבב עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל בצבע ענברי.
  • 4 להוסיף את החמאה ולערבב.
  • 5 להעביר את תערובת הפקאנים המקורמלים אל מגש עם נייר אפייה או משטח סיליקון, ובעדינות וזהירות רבה (זה חם) להפריד את הפקאנים האחד מהשני.
  • 6 לקרר היטב את האגוזים עד לטמפרטורת החדר ולהעביר אל קופסא אטומה כדי שלא תיצבר לחות). מתקבלים אגוזים מקורמלים תוצרת בית שתמיד טוב שיש לכם במזווה!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר רחב (אפשר גם מחבת עם שוליים גבוהים מעט).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 51.3% 6.4% 35.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.22 (1.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב