גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
לפני כ- 3 שנים פנו אליי מסניף של רשת חנויות טבע, וביקשו שאשתתף בהפנינג שלהם. בין המאכלים הטעימים שהבאתי לשם היו לחמניות הכוסמין שלי וממרח החומוס שלפניכם. לקוחות החנות שאלו היכן קונים חומוס כזה... אז זהו שלא קונים - מכינים! לפני זמן קצר חברה יקרה הזכירה לי שהיא לא שוכחת את טעם החומוס, וזאת סיבה מספיק טובה לשתף גם אתכם במתכון (:, 334 קלוריות למנה, 389 קלוריות ל-100 גרם
חני מרגולין, יוצרת מתכונים טבעוניים ביתית, משק מרגולין שלום, 07.11.2011
6 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
ציוד נדרש: סיר לחץ (לא חובה, ניתן גם לבשל באופן רגיל - פשוט ייקח יותר זמן), בלנדר/מעבד מזון.
הערך התזונתי לא כולל את תוספות ההגשה. התבלינים, מיץ הלימון וכמות הטחינה הגולמית שמוסיפים לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. החומוס נשמר במקרר למשך מס` ימים (ללא חומרים משמרים). במידה ואין סיר לחץ, יש לבשל בסיר רגיל כאשר מוסיפים למי הבישול הנקיים (לאחר הרתחה ראשונה והחלפת המים) כפית שטוחה של סודה לשתייה. בלעדיה יתקבלו גרגירים לא מספיק רכים ונימוחים אשר יבואו לידי ביטוי במרקם החומוס. כבר ראיתי שיש הוראה במתכונים מסוימים לבשל בסיר רגיל כשעה, ולדעתי הגרגירים לא יגיעו למרקם הדרוש לממרח חומוס מושלם.