דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חומוס ביתי בריא הרבה יותר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות למשך כ- 12 שעות את גרגירי החומוס (להחליף את המים לפחות פעם אחת, בקיץ יש להשרות במקרר).
  • 2 לבשל את גרגירי החומוס בסיר לחץ תחילה ללא מכסה, ולאחר ההרתחה הראשונה יש לנפות את הקצף, להחליף את המים במים חדשים ונקיים, להוסיף את הקימל הטחון, לכסות ולבשל עד רכות הגרגרים (כ- 30-40 דקות).
  • 3.כשהגרגרים פושרים (לתת להם להתקרר) יש לסנן את המים (לשמור בצד את מי הבישול), ולהעביר לבלנדר.
  • 4 להוסיף את מיץ הלימון, השום, המלח ומי בישול החומוס (להתחיל עם כוס אחת בהדרגה ולהוסיף עד חצי כוס נוספת בהתאם לצורך).
  • 5 לטחון עד למרקם חלק או איך שאוהבים, להוסיף את הטחינה הגולמית, להמשיך לערבל ולתקן טעמים.
  • 6 להגשה: לערום חומוס בצלחת הגשה, לקשט בשמן זית כתית מעולה, פפריקה, אורגנו, פלפל שחור, פטרוזיליה טרייה קצוצה ומעט גרגירי חומוס או פטריות חמות מוקפצות. מתקבל ממרח חומוס ביתי מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר לחץ (לא חובה, ניתן גם לבשל באופן רגיל - פשוט ייקח יותר זמן), בלנדר/מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את תוספות ההגשה. התבלינים, מיץ הלימון וכמות הטחינה הגולמית שמוסיפים לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. החומוס נשמר במקרר למשך מס` ימים (ללא חומרים משמרים). במידה ואין סיר לחץ, יש לבשל בסיר רגיל כאשר מוסיפים למי הבישול הנקיים (לאחר הרתחה ראשונה והחלפת המים) כפית שטוחה של סודה לשתייה. בלעדיה יתקבלו גרגירים לא מספיק רכים ונימוחים אשר יבואו לידי ביטוי במרקם החומוס. כבר ראיתי שיש הוראה במתכונים מסוימים לבשל בסיר רגיל כשעה, ולדעתי הגרגירים לא יגיעו למרקם הדרוש לממרח חומוס מושלם.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)334389
חלבונים (גרם)16.02 18.7
פחמימות (גרם)4350
מתוכן סוכרים (גרם)7.22 8.43
שומנים (גרם)11.79 13.77
מתוכם שומן רווי (גרם)1.67 1.95
נתרן (מ"ג)455.17531.33
סיבים תזונתיים (גרם)11.66 13.61
מים (גרם)11.3613.26
ויטמין A (מק"ג)22.33
ויטמין B (מ"ג)3.353.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.38
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.17
ויטמין B3 (מ"ג)1.051.22
ויטמין B5 (מ"ג)1.081.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.45
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)371.9434.13
ויטמין C (מ"ג)4.365.09
ויטמין E (מ"ג)0.550.64
ויטמין K (מק"ג)6.047.05
סידן (מ"ג)90.97106.19
ברזל (מ"ג)4.24.9
מגנזיום (מ"ג)7992.22
זרחן (מ"ג)247.77289.23
אבץ (מ"ג)2.312.7
אשלגן (מ"ג)597.57697.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.82.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.732.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.911.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.91.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.2% 14.4% 19.5% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.