דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 307 גרם למנה\יחידה (לכ- 8 סועדים רעבים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר ברוטב עגבניות
ארוחת צהריים מבושלת נפלאה
  • הכנת תערובת הקציצות:
  • 1 בקערה מערבבים את הבשר (ניתן לערבב 2/3 בשר בקר ו- 1/3 בשר עוף) ביחד עם הביצים, פירורי הלחם, רסק העגבניות, הקינמון, המלח והפלפל השחור.
  • 2 במעבד מזון קוצצים את הבצלים, הפטרוזיליה והבזיליקום, מוסיפים לקערה עם הבשר ומערבבים. נותנים לתערובת לנוח כשעה.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את השום הקצוץ עם שני סוגי העגבניות (חצי קילו עגבניות חתוכות לקוביות וכוס עגבניות מיובשות קצוצות). במקום העגבניות הטריות ניתן להשתמש בקופסא של 400 גרם קוביות עגבניות תוצרת איטליה)).
  • 2 מוסיפים את הבזיליקום החתוך (משאירים ככף לקישוט בסוף הבישול).
  • 3 מבשלים עוד כ- 2 דקות, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • יצירת הקציצות והמשך הבישול:
  • 1 יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדור פינג פונג, פוחסים מעט ומטגנים קלות במחבת עם כף שמן.
  • 2 לאחר שהקציצה נעשית שחומה משני הצדדים - מעבירים אותה למחבת בו מתבשל בעדינות הרוטב.
  • 3 מבשלים את הקציצות על אש קטנה עם מחבת מכוסה כ- 20 דקות.
  • 4 אפשרי (לא חובה) להכניס את התבשיל לתנור לכ- 20 דקות למען ייבוש חלק מהנוזלים.
  • 5 מגישים את הקציצות עם פירה, אורז לבן או קוסקוס.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל את זמן מנוחת תערובת הקציצות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 25% 49.5% 23%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב