דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ספזניה
לזניה מספגטי וגבינות
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לחמם את השמן במחבת, להוסיף בצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף שום ולטגן כדקה.
  • 2 להוסיף את יתר המצרכים (רסק עגבניות, חצי צרור בזיליקום טרי וקצוץ, 2 כוסות מים, אבקת מרק בצל, קורט מלח (לפי הטעם) וקורט פלפל שחור (לפי הטעם).
  • 3 להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד שהרוטב יהיה מעט סמיך. להוריד מהאש.
  • הכנת מלית הגבינה:
  • 1 רצוי ואפשר לשים סוגים שונים של גבינות כגון בולגרית, עיזים ועוד.
  • במידה והמלית יוצאת סמיכה מדי - להוסיף מעט חלב. מצרכי המלית - קוטג`, גבינה לבנה, אשל, גבינה צהובה מגורדת, חצי צרור בזיליקום טרי וקצוץ, 2 ביצים, מלח (לפי הטעם) ופלפל שחור (לפי הטעם).
  • 2 בתבנית פיירקס בגודל 23 ס"מ על 31 ס"מ להניח חצי מכמות הספגטי, על הספגטי לשים חצי מכמות רוטב העגבניות ומעליו חצי ממלית הגבינה.
  • 3 על מלית הגבינה לשים את יתרת הספגטי, עליה יתרת הרוטב ועל הרוטב את יתרת מלית הגבינה.
  • 4 ניתן לפזר על מלית הגבינה מעט פרמזן או מעט גבינה צהובה.
  • 5 לטפטף מעט חלב על מלית הגבינה שלא תתייבש.
  • 6 להכניס לתנור בחום 180 מעלות לכ- 20-30 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס בגודל 23 ס"מ על 31 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 23.5% 28.6% 44.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב