דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה מספגטי וגבינות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לחמם את השמן במחבת, להוסיף בצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף שום ולטגן כדקה.
  • 2 להוסיף את יתר המצרכים (רסק עגבניות, חצי צרור בזיליקום טרי וקצוץ, 2 כוסות מים, אבקת מרק בצל, קורט מלח (לפי הטעם) וקורט פלפל שחור (לפי הטעם).
  • 3 להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד שהרוטב יהיה מעט סמיך. להוריד מהאש.
  • הכנת מלית הגבינה:
  • 1 רצוי ואפשר לשים סוגים שונים של גבינות כגון בולגרית, עיזים ועוד.
  • במידה והמלית יוצאת סמיכה מדי - להוסיף מעט חלב. מצרכי המלית - קוטג`, גבינה לבנה, אשל, גבינה צהובה מגורדת, חצי צרור בזיליקום טרי וקצוץ, 2 ביצים, מלח (לפי הטעם) ופלפל שחור (לפי הטעם).
  • 2 בתבנית פיירקס בגודל 23 ס"מ על 31 ס"מ להניח חצי מכמות הספגטי, על הספגטי לשים חצי מכמות רוטב העגבניות ומעליו חצי ממלית הגבינה.
  • 3 על מלית הגבינה לשים את יתרת הספגטי, עליה יתרת הרוטב ועל הרוטב את יתרת מלית הגבינה.
  • 4 ניתן לפזר על מלית הגבינה מעט פרמזן או מעט גבינה צהובה.
  • 5 לטפטף מעט חלב על מלית הגבינה שלא תתייבש.
  • 6 להכניס לתנור בחום 180 מעלות לכ- 20-30 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס בגודל 23 ס"מ על 31 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מירב קדמי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)196124
חלבונים (גרם)11.21 7.08
פחמימות (גרם)1811
מתוכן סוכרים (גרם)1.97 1.24
שומנים (גרם)9.21 5.82
מתוכם שומן רווי (גרם)2.93 1.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)41.37 26.13
נתרן (מ"ג)380.4240.29
סיבים תזונתיים (גרם)1.26 0.79
מים (גרם)49.7631.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)35.0622.15
ויטמין B (מ"ג)0.530.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.150.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.599.85
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.05
ויטמין C (מ"ג)5.083.21
ויטמין D (מק"ג)0.250.16
ויטמין E (מ"ג)0.160.1
ויטמין K (מק"ג)33,70321,289
סידן (מ"ג)179.75113.54
ברזל (מ"ג)0.530.34
מגנזיום (מ"ג)15.589.84
זרחן (מ"ג)36.7223.2
אבץ (מ"ג)0.270.17
אשלגן (מ"ג)106.3367.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.330.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.19

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 23.5% 28.6% 44.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.