מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 652 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
פרגיות בתיבול תאילנדי עם אננס, צילום: אלעד לוי
- 1 מחממים את השמן בסיר בינוני (בעל מכסה), מתבלים את הפרגיות במלח ומעט פלפל. מטגנים בכמה מחזורים את הבשר להשחמה קלה מכל צדדיו. מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.
- 2 מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים עוד דקה. מוסיפים פנימה את נוזל אגוזי הקוקוס, שיני השום, הבזיליקום (כולל גבעולים), מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר החום ורוטב הדגים. מחממים אך לא מרתיחים בחוזקה.
- 3 טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. התוצאה צריכה להיות חריפה-חמצמצה, עם מליחות ומתיקות קלה. מוסיפים את הפרגיות לרוטב ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך שעה - עד שהן רכות לגמרי. בעשר הדקות האחרונות, מוסיפים את האננס לסיר הבישול.
- 4 מגישים את הפרגיות עם הרוטב ופלחי האננס, על מצע של אורז לבן. מפזרים מעל בוטנים, עלי כוסברה ובזיליקום טריים ומגישים.
- 5 בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.9% |
24.5% |
46.1% |
26.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב