דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרגיות בתיבול תאילנדי עם אננס, צילום: אלעד לוי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 655 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן בסיר בינוני (בעל מכסה), מתבלים את הפרגיות במלח ומעט פלפל. מטגנים בכמה מחזורים את הבשר להשחמה קלה מכל צדדיו. מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.
  • 2 מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים עוד דקה. מוסיפים פנימה את נוזל אגוזי הקוקוס, שיני השום, קליפת הלימון, הבזיליקום (כולל גבעולים), מיץ הלימון, הסוכר ורוטב הדגים. מחממים אך לא מרתיחים בחוזקה.
  • 3 טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. התוצאה צריכה להיות חריפה-חמצמצה, עם מליחות ומתיקות קלה. מוסיפים את הפרגיות לרוטב ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך שעה - עד שהן רכות לגמרי. בעשר הדקות האחרונות, מוסיפים את האננס לסיר הבישול.
  • 4 מגישים את הפרגיות עם הרוטב ופלחי האננס, על מצע של אורז לבן. מפזרים מעל בוטנים, עלי כוסברה ובזיליקום טריים ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)854130
חלבונים (גרם)75.9 11.58
פחמימות (גרם)447
מתוכן סוכרים (גרם)20.72 3.16
שומנים (גרם)40.36 6.16
מתוכם שומן רווי (גרם)13.53 2.07
כולסטרול (מ"ג)255 38.92
נתרן (מ"ג)1,477225.45
סיבים תזונתיים (גרם)4.71 0.72
מים (גרם)38859.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)56.528.63
ויטמין B (מ"ג)26.564.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.430.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.740.11
ויטמין B3 (מ"ג)20.073.06
ויטמין B5 (מ"ג)3.850.59
ויטמין B6 (מ"ג)1.370.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)90.4413.8
ויטמין B12 (מק"ג)0.850.13
ויטמין C (מ"ג)91.7814.01
ויטמין D (מק"ג)0.50.08
ויטמין E (מ"ג)0.760.12
ויטמין K (מק"ג)68,55110,462
סידן (מ"ג)121.2818.51
ברזל (מ"ג)5.220.8
מגנזיום (מ"ג)128.0419.54
זרחן (מ"ג)584.0289.13
אבץ (מ"ג)7.81.19
אשלגן (מ"ג)1,112169.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)7.421.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.330.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)6.360.97
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.41.74
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.951.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 24.5% 46.1% 26.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
מרק פטריות וגריסים

מרק פטריות וגריסים

פתיתים עם חזה עוף וירקות

פתיתים עם חזה עוף וירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

פטריות פורטבלו עם גבינה

פטריות פורטבלו עם גבינה

עוגת גבינה באסקית

עוגת גבינה באסקית

עוגת ארל גריי, פרג ולימון

עוגת ארל גריי, פרג ולימון

שלושה גוונים של זהב: שוקולד מריר, חלב ולבן

שלושה גוונים של זהב: שוקולד מריר, חלב ולבן

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪