מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 457 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)
- עגבנייה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.72 ק"ג)
- פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
- פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (41 גרם)
- שום - 2 שיניים
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- ביצה - 5 Large - סה"כ (295 גרם)
- פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
- מלח - 3/4 כפית שטוחה
- סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
- קימל טחון - 1/2 כפית
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
שקשוקה לארוחת הערב או הבוקר
- 1 במחבת גדולה לשים עגבניות + שמן.
- 2 להוסיף את שאר החומרים פרט לביצים.
- 3 לערבב מדי פעם. לאחר כ- 20 דקות לשבור את הביצים שלמות לתוך הרוטב, ולהמשיך לבשל עוד כ- 10 דקות.
- 4 כמובן אפשר להוסיף יותר שמן אבל לדעתי אין צורך. גם כך זה טעים.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להוסיף לתערובת בבישול כף של פלפל צ`ומה.
הערך התזונתי לא כולל את הקימל הטחון. בשקשוקה טריפוליטאית אין בצל - יש רק הרבה יותר שמן, וגם קצת יותר שום וחריף... שלי קצת יותר מעודנת ופחות שמן, הקימל הטחון נקרא גם כוריה וזה נותן את העקצוץ המיוחד, יש אותו גם בפלפל צ`ומה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.2% |
23% |
26.1% |
43.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב