דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות פטריות
קציצות פטריות צמחוניות
  • 1 שוטפים היטב את הפטריות ומסננים (800 גרם פטריות שמפיניון טריות ו- 400 גרם פטריות חורש טריות). קוצצים דק מאוד או מגרדים במגרדת הגסה.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את השום ל- 2 דקות נוספות, מסנננים מהנוזלים ומצננים. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר מצרכי הקציצות ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ונוחה לעבודה.
  • 3 מחממים את שמן הזית במחבת, כל פעם כמות קטנה, יוצרים כדורים בגודל הרצוי, משטחים, מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה. מניחים בצלחת הגשה עם נייר סופג.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: סלט ירקות. לפני הטיגון אפשר להכניס את התערובת למקרר לשעה בערך כדי שיהיה יותר נוח לעבוד עם התערובת.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להכין בתנור במקום לטגן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.1% 21.3% 17.7% 47.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב