דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כדורי הפלאפל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלאפל ירוק ביתי עם פטרוזיליה
פלאפל עם הרבה פטרוזיליה
  • 1 טוחנים את גרגירי החומוס יחד עם הבצל, השום והפטרוזיליה. מוסיפים את הסודה לשתייה ומתבלים - חשוב לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים היטב.
  • 2 במחבת עמוקה מחממים שמן (לא עמוק מדי) לחום בינוני (ראו הערה לגבי השמן במידע הנוסף).
  • 3 יוצרים כדורים מהתערובת בעזרת מכשיר להכנת כדורי פלאפל או כדורים קטנים ביד רטובה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. חשוב מאוד שלא לטגן בחום גבוה מדי כדי שהכדורים לא יישרפו מבחוץ ויישארו נאים מבפנים. לא לייבש את הכדורים - טיגון קצר מספיק.
  • 4 מומלץ להגיש בפיתה עם סלט ירקות, צ`יפס וטחינה.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפלאפל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (בערך כוס וחצי שמן). כמות הכדורים שיוצאת: כ- 30 כדורי פלאפל קטנים או כ- 15-20 כדורים גדולים. הערך התזונתי לא כולל את הפיתה, הסלט, הצ`יפס והטחינה שבתמונה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 13.8% 16.7% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב