דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 328 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

  • בטטה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (1.19 ק"ג)
    מבושלות, מקוררות ומרוסקות
  • בצל - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • ביצה קשה - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (232 גרם)
  • כבד עוף - 500 גרם
    צלוי מטעמי דת/מטוגן רגיל
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ממרח כבד קצוץ על מצע פירה בטטה
ממרח כבד קצוץ טעים ביותר
  • 1 לבשל את הבטטות בסיר למשך כ- 15 דקות, לקרר היטב (זה חשוב אחרת הזילוף לא יוצא כמו שצריך) ולרסק לפירה.
  • 2 לטגן את רצועות הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 3 לטחון את הביצים הקשות, הבצל המטוגן וכבד העוף הצלוי/המטוגן, לתבל לפי הטעם ולהניח בצד למשך כ- 10 דקות לספיגת טעמים.
  • 4 להעביר את פירה הבטטה לשקית זילוף ולזלף בצורה סיבובית בצורת שושנה על כלי הגשה. להעביר את הכבד הטחון לשקית זילוף אחרת ולזלף את הכבד על פירה הבטטה. לקשט כיד הדמיון.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 17.6% 27.6% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב