דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח כבד קצוץ טעים ביותר

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 328 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

  • בטטה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (1.19 ק"ג)
    מבושלות, מקוררות ומרוסקות
  • בצל - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • ביצה קשה - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (232 גרם)
  • כבד עוף - 500 גרם
    צלוי מטעמי דת/מטוגן רגיל
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הבטטות בסיר למשך כ- 15 דקות, לקרר היטב (זה חשוב אחרת הזילוף לא יוצא כמו שצריך) ולרסק לפירה.
  • 2 לטגן את רצועות הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 3 לטחון את הביצים הקשות, הבצל המטוגן וכבד העוף הצלוי/המטוגן, לתבל לפי הטעם ולהניח בצד למשך כ- 10 דקות לספיגת טעמים.
  • 4 להעביר את פירה הבטטה לשקית זילוף ולזלף בצורה סיבובית בצורת שושנה על כלי הגשה. להעביר את הכבד הטחון לשקית זילוף אחרת ולזלף את הכבד על פירה הבטטה. לקשט כיד הדמיון.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)336102
חלבונים (גרם)20.11 6.13
פחמימות (גרם)3511
מתוכן סוכרים (גרם)12.97 3.95
שומנים (גרם)12.88 3.92
מתוכם שומן רווי (גרם)2.46 0.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.02
כולסטרול (מ"ג)408.93 124.55
נתרן (מ"ג)306.9893.5
סיבים תזונתיים (גרם)4.83 1.47
מים (גרם)256.8178.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3,2921,003
ויטמין B (מ"ג)14.84.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.09
ויטמין B2 (מ"ג)1.330.4
ויטמין B3 (מ"ג)7.042.15
ויטמין B5 (מ"ג)4.961.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.810.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)356.51108.58
ויטמין B12 (מק"ג)9.652.94
ויטמין C (מ"ג)38.0511.59
ויטמין D (מק"ג)0.560.17
ויטמין E (מ"ג)1.990.61
ויטמין K (מק"ג)3.491.06
סידן (מ"ג)78.7423.98
ברזל (מ"ג)82.44
מגנזיום (מ"ג)52.2315.91
זרחן (מ"ג)349.38106.41
אבץ (מ"ג)2.970.91
אשלגן (מ"ג)662.13201.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.630.5
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.860.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.870.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.70.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 17.6% 27.6% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.