דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • גרון/צוואר הודו - 1 ק"ג
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    קצוצים דק
  • שום - 5 שיניים
    קצוצות
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
    שטוף
  • סלרי - כרפס - כוס-קצוץ (65 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • רסק עגבניות - כף (43 גרם)
  • פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם)
  • שמיר - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (28 גרם)
  • כוסברה - כוס-קצוץ (40 גרם)
  • תרכיז תמרינדי - כף אחת
    לפי הטעם
  • תרכיז שזיפים - 2 כפות
    לפי הטעם
  • עשבי תיבול מיובשים - כף מלאה
    לפי הטעם (או כוסברה יבשה)
  • פלפל שאטה אדום גרוס - 1/4 כפית
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק שצ`מנדי
מרק גרוזיני מסורתי
  • 1 להרתיח בסיר מרק גדול את גרונות ההודו עם מים, לאחר שהגיע לרתיחה לסנן את המים ולשטוף היטב את הגרונות.
  • 2 למלא במים נקיים ומבשלים את הגרונות בסיר עם מכסה סגור חלקית על אש גבוהה למשך כשעה (הסיר צריך להיות מלא). יכול להיות שהמים יתאדו אז להוסיף עוד כוס וחצי מים לאחר שהגרונות התבשלו.
  • 3 להוסיף לסיר את הבצל, השום, האורז, הסלרי והתבלינים (כולל התרכיזים), להוריד את האש לבינונית-נמוכה ולבשל כ- 30 דקות נוספות.
  • 4 להוסיף את רסק העגבניות והירק, לערבב ולבשל כרבע שעה נוספת (המרק צריך להיות טיפה סמיך).
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תרכיזי התמרינדי והשזיפים, עשבי התיבול המיובשים ופלפל השאטה הגרוס. יש אפשרות להכין את המרק עם בשר בקר עם עצמות או עם כנפי עוף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 13.2% 51.8% 32.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב