מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מרק גרוזיני מסורתי
- 1 להרתיח בסיר מרק גדול את גרונות ההודו עם מים, לאחר שהגיע לרתיחה לסנן את המים ולשטוף היטב את הגרונות.
- 2 למלא במים נקיים ומבשלים את הגרונות בסיר עם מכסה סגור חלקית על אש גבוהה למשך כשעה (הסיר צריך להיות מלא). יכול להיות שהמים יתאדו אז להוסיף עוד כוס וחצי מים לאחר שהגרונות התבשלו.
- 3 להוסיף לסיר את הבצל, השום, האורז, הסלרי והתבלינים (כולל התרכיזים), להוריד את האש לבינונית-נמוכה ולבשל כ- 30 דקות נוספות.
- 4 להוסיף את רסק העגבניות והירק, לערבב ולבשל כרבע שעה נוספת (המרק צריך להיות טיפה סמיך).
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את תרכיזי התמרינדי והשזיפים, עשבי התיבול המיובשים ופלפל השאטה הגרוס. יש אפשרות להכין את המרק עם בשר בקר עם עצמות או עם כנפי עוף.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.5% |
13.2% |
51.8% |
32.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב