דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרשמלו כחול לבן בטעם קרטיב ענבים
מרשמלו כחול לבן בטעם קרטיב ענבים
מרשמלו כחול לבן בטעם קרטיב ענבים
אין כמו מרשמלו ביתי

מצרכים למתכון

80 מנות/יחידות, 11 גרם למנה\יחידה (תלוי בחיתוך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מורחים תבנית סיליקון בגודל 20X30 בשכבה דקה של שמן ומפזרים אבקת סוכר כך שתכסה/תידבק לכל התבנית.
  • 2 מוזגים 120 מ"ל כוס מים בקערת המערבל, מוסיפים את הג`לטין ומערבבים היטב. מחכים לפחות 5 דקות שהג`לטין יספוג את כל המים.
  • 3 מוזגים את הסוכר, המלח, 120 מ"ל מים נוספים ואת הגלוקוזה לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לטמפרטורה של 117 מעלות.
  • 4 מפעילים את המיקסר עם הג`לטין על מהירות נמוכה, לאט לאט מוזגים פנימה את הסירופ שנוצר בשלב הקודם ולאט לאט מגבירים את המהירות.
  • 5 ממשיכים להקציף לפחות במשך 10 דקות במהירות גבוהה עד שהתערובת מתייצבת (נראה כמו מרנג יציב) ומתקררת.
  • 6 מוסיפים לתערובת את תמצית הטעם ומערבלים עד לאיחוד.
  • 7 מעבירים כשליש מהתערובת לקערה נפרדת.
  • 8 מוסיפים צבע המאכל לקערת המערבל (לכמות הגדולה) ומערבלים עד לאיחוד וקבלת הגוון הרצוי.
  • 9 מחזירים את השליש שהפרדנו לקערת המערבל (את התערובת הלבנה לתוך התערבות הכחולה) ומערבבים בקטנה כך שיישארו גוונים לבנים בתוך התערובת הכחולה.
  • 10 מעבירים את התכולה של קערת המערבל לתוך תבנית הסיליקון המשומנת והמפודרת באבקת סוכר, ובעזרת מרית מיישרים.
  • 11 תופסים בקצוות התבנית, מרימים ומורידים בחוזקה על השיש (שהתבנית תקבל מכה בחלקה התחתון) מספר פעמים כדי להוציא בועות אוויר שיש בתערובת וליישר אותה.
  • 12 מפזרים אבקת סוכר מעל, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך הלילה.
  • 13 למחרת מוציאים מהתבנית, חותכים לקוביות וכל קוביה טובלים בקערית אבקת סוכר כדי לכסות את החלקים הדביקים שלה.
  • 14 חג עצמאות שמח חיוך

ציוד נדרש: תבנית סיליקון בגודל 20X30.

הערך התזונתי לא כולל את הגלוקוזה ואת תמצית הענבים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)32281
חלבונים (גרם)0.25 2.24
פחמימות (גרם)869
מתוכן סוכרים (גרם)7.72 68.62
שומנים (גרם)0.06 0.53
מתוכם שומן רווי (גרם)0 0.04
נתרן (מ"ג)12.26108.96
מים (גרם)326.7
ויטמין B (מק"ג)1.4713.11
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
סידן (מ"ג)0.181.56
ברזל (מ"ג)00.01
מגנזיום (מ"ג)0.030.27
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.161.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 0.7% 3.1% 96.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.