דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 186 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות פתיחה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פטה כבד
פטה כבד עוף עם ריבת בצל
  • הכנת פטה הכבד:
  • 1 צורבים את הכבד בגריל או במחבת עד לדרגת עשייה מדיום - מומלץ מאוד לא לעבור את המידה.
  • 2 מניחים סיר על הגז, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הלבן עד להזהבה.
  • 3 מוסיפים את הכבדים והסילאן, מערבבים הכל יחד, מסירים מהאש ומניחים בצד להתקררות.
  • 4 מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את המלח והליקר, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • 5 מעבירים לשקית זילוף ויוצקים לקערות קטנות (אפשר בכל כלי שרוצים). מניילנים ומעבירים למקרר ל- 2-3 שעות.
  • הכנת ריבת הבצל:
  • 1 מטגנים מעט את הבצל הסגול בשמן, מוסיפים את השום ומטגנים כ- 10 דקות נוספות על אש נמוכה. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עד להמסתו.
  • 2 מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך כשעה.
  • 3 מסירים מהאש להתקררות. לאחר שהריבה קרה מעבירים אותה למקרר.
  • 4 אופן ההגשה: במרכז הצלחת מניחים את הפטה (ניתן לקשט בשברי פיסטוק קלוי או שקדים). מניחים ליד את הריבה. מומלץ ורצוי להגיש בליווי לחם קלוי או קרקרים.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ליקר הפרנג`ליקו. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה, טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 10.9% 21.7% 64.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב