דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות ראשונות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פטה כבד אווז
שילוב טעמים שמטריף את הדמיון
  • הכנת הפטה:
  • 1 פורסים את הבצלים לחצי ירח ומטגנים בשמן הזית על אש נמוכה עד שהם מזהיבים.
  • 2 מגבירים את האש, מוסיפים את כבד האווז חתוך לפרוסות ומבשלים עם הבצל.
  • 3 מוסיפים את המחמאה, מערבבים ומוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
  • 4 מעבירים למסננת ומניחים בצד שיתקרר.
  • 5 מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את ליקר האגוזים וטוחנים לעיסה חלקה.
  • 6 מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתבנית אלומיניום או סיליקון. מומלץ לתת לכבד לשבת במקרר יום שלם.
  • הכנת ריבת התאנים:
  • 1 שמים בסיר את התאנים והסוכר החום, ומערבבים עד שהסוכר מתקרמל.
  • 2 מוסיפים את הסילאן והיין האדום, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מבשלים על אש גבוהה כ- 10 דקות ואז על אש נמוכה עד שהריבה מתגבשת (ניתן להוסיף מעט מים חמים). מורידים מהאש ומצננים.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ליקר האגוזים (פרנג`ליקו). שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה לא כולל את זמן שהיית הפטה במקרר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 14.8% 20.3% 61.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב