דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטה כבד אווז
פטה כבד אווז
שילוב טעמים שמטריף את הדמיון

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות ראשונות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הפטה:
  • 1 פורסים את הבצלים לחצי ירח ומטגנים בשמן הזית על אש נמוכה עד שהם מזהיבים.
  • 2 מגבירים את האש, מוסיפים את כבד האווז חתוך לפרוסות ומבשלים עם הבצל.
  • 3 מוסיפים את המחמאה, מערבבים ומוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
  • 4 מעבירים למסננת ומניחים בצד שיתקרר.
  • 5 מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את ליקר האגוזים וטוחנים לעיסה חלקה.
  • 6 מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתבנית אלומיניום או סיליקון. מומלץ לתת לכבד לשבת במקרר יום שלם.
  • הכנת ריבת התאנים:
  • 1 שמים בסיר את התאנים והסוכר החום, ומערבבים עד שהסוכר מתקרמל.
  • 2 מוסיפים את הסילאן והיין האדום, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מבשלים על אש גבוהה כ- 10 דקות ואז על אש נמוכה עד שהריבה מתגבשת (ניתן להוסיף מעט מים חמים). מורידים מהאש ומצננים.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ליקר האגוזים (פרנג`ליקו). שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה לא כולל את זמן שהיית הפטה במקרר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)244135
חלבונים (גרם)10.35 5.75
פחמימות (גרם)3218
מתוכן סוכרים (גרם)21.15 11.75
שומנים (גרם)7.55 4.19
מתוכם שומן רווי (גרם)2.36 1.31
כולסטרול (מ"ג)294.29 163.49
נתרן (מ"ג)200.46111.37
סיבים תזונתיים (גרם)1.64 0.91
מים (גרם)125.7169.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5,3212,956
ויטמין B (מ"ג)9.595.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.2
ויטמין B2 (מ"ג)0.540.3
ויטמין B3 (מ"ג)3.972.21
ויטמין B5 (מ"ג)3.72.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.550.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)431.79239.88
ויטמין B12 (מק"ג)30.8617.14
ויטמין C (מ"ג)5.943.3
ויטמין E (מ"ג)0.040.02
ויטמין K (מק"ג)1.81
סידן (מ"ג)59.9733.31
ברזל (מ"ג)17.889.93
מגנזיום (מ"ג)27.9515.53
זרחן (מ"ג)176.5398.07
אבץ (מ"ג)1.941.08
אשלגן (מ"ג)331.95184.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.50.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 14.8% 20.3% 61.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.