דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 357 גרם למנה\יחידה

  • הפטריות
  • פטריות פורטבלו - 6 יחידות גדולות - סה"כ (600 גרם)
    נקיות ללא הרגל
  • המלית
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    פרוסים
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • כבד עוף - 500 גרם
    צלוי מעט מטעמי כשרות
  • סילאן - 1/2 כוס - סה"כ (172 גרם)
    איכותי
  • מלח - 1/8 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • הבצק
  • בצק עלים - 150 גרם
    קנוי ומופשר
  • הציפוי
  • חלמון ביצה - יחידה (18 גרם)
    טרוף
  • שומשום - 2 כפות - סה"כ (24 גרם)
    לפי הטעם (או בשילוב קצח)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פטריות פורטבלו ממולאות בכבד עוף
מנה ראשונה טעימה במיוחד לסעודה
  • 1 במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
  • 2 בקערה שמים את כבד העוף (הצלוי על פי טעמי הכשרות) והבצל, וטוחנים למחית בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את הסילאן, המלח והפלפל השחור הגרוס, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3 בעזרת כפית ממלאים את הפטריות בכמות נדיבה מהמילוי.
  • 4 חותכים את בצק העלים לרצועות דקות באורך הפטרייה ועושים "שתי וערב" על כל פטרייה.
  • 5 מורחים חלמון טרוף על הבצק, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 18.8% 28.4% 48.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב