דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

גרוזיני/גיאורגי

המטבח הגרוזיני מגוון מאוד בטעמיו. כמעט בכל מתכון ניתן למצוא שימוש רב באגוזים (בעיקר אגוזי מלך), שתפסו מקום מרכזי בתרבות הבישול הגרוזינית. בנוסף, המטבח הגרוזיני ידוע באהבתו לגבינות, שתופסות גם הן מקום מרכזי וחשוב במיני מאכלים גרוזיניים. האוכל הגרוזיני מאופיין גם בעשבי תיבול, המעניקים טעם עשיר למגוון מתכונים וחיוניים לתזונה (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכוסברה). המטבח הגרוזיני דואג לשמר את טעמו הטבעי של מרכיבי האוכל ולכן ישנם מתכונים ומאכלים שיתובלו בעדינות. מאכלים נפוצים במטבח הגרוזיני הם האספנחיס קדה (מאפה במילוי גבינות ותרד), חינקלי (כיסוני בשר או גבינה מבושלים) והצ`קפולי (תבשיל עם בשר כבש ושזיפים). כמו כן, הלחם הגרוזיני מהווה את מנת הפחמימות כמעט בכל ארוחה.