דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

סיני

המטבח הסיני הינו מטבח מגוון מאוד וססגוני. האוכל הסיני נפוץ מאוד בישראל וברחבי העולם. במרבית המתכונים הסיניים נעשה שימוש רב בירקות טריים, כרוב בוק צ`וי, בשר בקר, בשר עוף, אטריות ואורז. הסינים אוכלים גם בשר חזיר, ברווז, דגים ופירות ים. האוכל הסיני נחשב לבריא וחיוני לתזונה נכונה. על השולחן כמעט ולא ניתן למצוא סכין ומזלג, אלא רק מקלות אכילה וכף, בעזרתם הסינים אוכלים. שיטות הבישול הנפוצות הן הקפצה במחבת הווק, טיגון עמוק ובישול במים רותחים. הסינים לא מגישים מנות אחרונות וקינוחים, אלא דברי המתיקה יכולים להיות מוגשים בזמן הארוחה עצמה. בזמן הארוחה נוהגים לשתות תה או משקאות חמים אחרים ולא משקאות קרים. מאכלים סיניים נפוצים הם חזה עוף בלימון, אגרול ורוטב חמוץ מתוק ונודלס עם ירקות ובשר.