דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים צמחונית

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 587 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הירקות לרצועות (גזר, קישוא, פלפלים ובצל) ואת הפטריות לפרוסות.
  • 2 מבשלים את השעועית הירוקה במי מלח כ- 10 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח. גם לנודלס נותנים בישול מקדים ומסננים מנוזלים.
  • 3 במחבת כבדה או ווק מחממים שמן עד שעולה עשן ומכניסים את הפרודוקטים תוך כדי הקפצה, כשיש הפרש 2 דקות ביינהם לפי הסדר הבא: גזר, בצל, פלפלים ושום, תחתיות ארטישוק ושעועית, אפונה ופטריות. למי שאין ווק ולא יודע להקפיץ עם מחבת - יכול לעשות את אותה פעולה עם כף או תרבד מעץ.
  • 4 לאחר שכל הירקות בפנים מוסיפים את הרטבים והתבלינים וממשיכים בהקפצה עוד 2-3 דקות (הירקות צריכים להיות עם מנשך ולא רופסים).
  • 5 מוסיפים את הנודלס ומערבבים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף עוף, בשר או להשאיר ככה רק עם ירקות.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להפחית מאבקת המרק.
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)48783
חלבונים (גרם)17.12 2.92
פחמימות (גרם)8815
מתוכן סוכרים (גרם)21.59 3.68
שומנים (גרם)10.7 1.82
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 0.13
נתרן (מ"ג)1,418241.63
סיבים תזונתיים (גרם)13.4 2.28
מים (גרם)347.6759.25
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)623.94106.34
ויטמין B (מ"ג)7.611.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.320.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.590.78
ויטמין B5 (מ"ג)1.660.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.680.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)82.3214.03
ויטמין C (מ"ג)227.6638.8
ויטמין D (מק"ג)0.280.05
ויטמין E (מ"ג)1.940.33
ויטמין K (מק"ג)23.113.94
סידן (מ"ג)88.5515.09
ברזל (מ"ג)2.840.48
מגנזיום (מ"ג)60.810.36
זרחן (מ"ג)182.6231.12
אבץ (מ"ג)1.60.27
אשלגן (מ"ג)885.17150.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 8.3% 13.2% 68.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.