דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גרסא ביתית מושלמת לשוקולד דובאי מפנק

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (כל יחידה במשקל 60 גרם)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת המלית: במחבת מתחילים לטגן את החמאה ואטריות הקדאיף עד לקבלת צבע שחום. להסיר מהאש, להוסיף את השוקולד הלבן המומס ומחית הפיסטוק, לערבב היטב ולהניח בצד.
  • 2 טימפרור השוקולד (לא חובה אך מומלץ): לקערת המיקסר מוסיפים 200 גרם שוקולד מריר ומפעילים על חום בדרגה 6 ומצב ערבוב 1 עד שהשוקולד נמס. במידה ואין לכם מיקסר כזה - אל דאגה, פשוט ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ולערבב כל פעם.
  • 3 לאחר שהשוקולד נמס מכבים את מצב החימום במיקסר, מוסיפים אליו 100 גרם שוקולד מריר נוספים וממשיכים בפעולת הערבוב עד שהוא נמס. לאלו מכם שאין מיקסר - פשוט מערבבים עם היד, קצת קשה אבל שווה את זה.
  • 4 בשלב זה מומלץ להיעזר במד טמפרטורה ולראות שאתם בטמפרטורה של 31-32 מעלות. מוזגים את השוקולד על התבנית ולדאוג שהוא יגיע לכל הקצוות (השתמשתי בתבנית פוליקרבונט, אפשר גם סיליקון).
  • 5 הופכים את התבנית ומסירים שאריות שוקולד. מנקים את דפנות התבנית ומקררים במשך כ- 5 דקות במקרר.
  • 6 ממלאים את התבנית במלית, משטחים ומקררים שוב כ- 2 דקות בלבד.
  • 7 מחממים את השוקולד שוב (אם במיקסר אז ממש כמה שניות ואם במיקרוגל אז גם למשך כ- 20 שניות, לא יותר, מה שלא נמס מערבבים ידנית. מוזגים על התבנית ומסירים עודפים.
  • 8 נותנים לשוקולד להתמצק (אפשר בטמפרטורת החדר (עד 20 מעלות) למשך כשעה או במקרר למשך כ- 20 דקות.
  • 9 מחלצים את השוקולד מהתבנית, מברישים באבקת איבוק ברונזה או זהב ומגישים שוקולד דובאי ביתי מפנק במיוחד!
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
השוקולד יוצא פציח בזכות הטמפרור שלו (אל תוותרו על זה).

ציוד נדרש: תבנית פוליקרבונט (אפשר גם סיליקון).

הערך התזונתי לא כולל את אבקת האיבוק. שיטת ההכנה כוללת גם המסה וקירור.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של קאי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)410512
חלבונים (גרם)6.34 7.92
פחמימות (גרם)3645
מתוכן סוכרים (גרם)5.17 6.46
שומנים (גרם)26.16 32.69
מתוכם שומן רווי (גרם)14.46 18.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.360.45
כולסטרול (מ"ג)17.44 21.8
נתרן (מ"ג)32.640.75
סיבים תזונתיים (גרם)0.38 0.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 37.8% 9.2% 52.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.