1 להקציף במיקסר (ידני או אוטומטי - חובה) את השמנות לקצפת יציבה (אין צורך בתוספת סוכר). לאחר שמגיעים להקצפה יציבה להוריד את ההקצפה למספר הכי נמוך, ולהוסיף את החלב המרוכז לעוד מספר שניות עד לאיחוד.
2 לחלק את ההקצפה לפי התוספות שרוצים (עוגיות אוראו, עוגיות לוטוס, שוקולד מגורד, דובדבנים או כל מה שרק אוהבים). למשל, ניתן לחלק לשניים: בחלק אחד להוסיף עוגיות אוראו מרוסקות, ובחלק השני להוסיף עוגיות לוטוס מרוסקות (להוסיף את העוגיות בצורת עטיפה).
3 למלא את הכוסות הקטנות בתערובת השמנת המתוקה, לשים באמצע מקל ארטיק ולהכניס להקפאה ל- 24 שעות.
4 הכנת הציפוי (לא חובה): להמיס את השוקולד המריר עם השמן בפולסים במיקרוגל (כל פולס 40 שניות) או בשיטת בן-מארי.
5 לחלץ את הארטיק מהכוס, לצפות בשוקולד המומס ותוך דקה השוקולד קופא על הארטיק.
ציוד נדרש: שרוול כוסות חד פעמיים קטנים (כמו לקידוש) + מקלות ארטיק (אפשר למצוא את המוצרים במקס סטוק).
ציפויים נוספים לבחירה: ממרח לוטוס, שוקולד לבן, שוקולד חלב או שילובים בין הטעמים. דרך אגב, אם רוצים להכין כמות ולא לאכול באותו הרגע, אז לאחר שמצפים עם הציפויים להחזיר שוב לכוס החד פעמית ולהקפאה כל הזמן.