דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מצות שוקולד
עוגת מצות שוקולד
עוגת מצות קלה וטעימה

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • המצות
  • מצות - 5 יחידות - סה"כ (179 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    פושרים
  • קפה נמס - כפית שטוחה (1 גרם)
  • קרם הקקאו
  • אבקת קקאו - 5 כפות גדושות - סה"כ (45 גרם)
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • יין אדום - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    או מרגרינה לפרווה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת קרם הקקאו: לשים את כל המצרכים למעט החמאה בסיר קטן ולהביא לרתיחה על אש קטנה תוך כדי בחישה. כשרותח להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נמסה. להניח בצד להתקרר.
  • 2 למלא כוס במים פושרים, להוסיף את כפית נס הקפה, לערבב היטב ולשפוך למגש גדול.
  • 3 לטבול מצה במים עם הקפה, להניח על מגש ולמרוח מקרם הקקאו. כך להכין שכבות של כ- 5 מצות. ניתן לקשט בקוקוס או סוכריות.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך

שימו לב: הקרם הינו נוזלי. אפשר להוריד מכמות הנוזלים אבל אז צריך למרוח ולקחת בחשבון שהמצה אולי תישבר. עדיף קרם נוזלי - פשוט מוזגים למרכז ומורחים בעדינות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אביגייל פולק כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)151244
חלבונים (גרם)2.05 3.33
פחמימות (גרם)2338
מתוכן סוכרים (גרם)12 19.48
שומנים (גרם)6.12 9.93
מתוכם שומן רווי (גרם)3.51 5.7
כולסטרול (מ"ג)16.4 26.62
נתרן (מ"ג)3.475.64
סיבים תזונתיים (גרם)1.47 2.39
מים (גרם)27.5344.69
ויטמין B (מ"ג)0.10.17
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.62
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.090.15
סידן (מ"ג)58.12
ברזל (מ"ג)0.440.71
מגנזיום (מ"ג)15.6925.47
זרחן (מ"ג)22.9437.24
אבץ (מ"ג)0.210.34
אשלגן (מ"ג)51.0482.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 18.5% 6.2% 70.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.