1 שוטפים היטב את כרעי העוף (4 כרעי עוף שלמות (שוק וירך) בעלות עור שלם ובהיר של עוף טוב) ונפטרים מעודפי עור.
2 בסיר ברזל רחב וכבד בעל מכסה מתאים מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. מניחים בסיר את כרעי העוף כשחלק העור פונה אל הסיר ומטגנים להזהבה. הופכים, מזהיבים גם את צידן השני של הכרעיים ומוציאים לקערה.
3 בינתיים קולפים את הבצל ויתר השורשים. את הגדולים ניתן לחצות ואילו את הקטנים משאירים שלמים. מעבירים אותם לסיר בו הוזהב העוף ומערבבים בכף עץ כך שייעטפו בשומן וייצרבו מעט.
4 כשהירקות מעט מתרככים, מניחים מעל את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה ומפזרים את שיני השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים גם במלח ובפלפל.
6 מסדרים מעל בשכבה אחת את כרעי העוף בצמוד מאוד, כשצד העור הזהוב פונה כלפי מעלה.
7 יוצקים על הכל את היין האדום היבש עד כדי כיסוי העוף. מביאים את היין לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים את העוף כשעתיים בבעבוע עדין מאוד.
8 כ- 20 דקות לפני תום הבישול מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם בשמן הזית עד שהן נצרבות מעט, ומוסיפים אותן אל הסיר.
9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי של המתכון על פי דיאטנית עוף טוב: 523 קלוריות (אנרגיה), 37 גרם חלבונים, 8 גרם פחמימות, 28 גרם שומן, 6 גרם שומן רווי, 3 גרם סיבים תזונתיים, 116 מ"ג כולסטרול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.