דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

הונגרי

המטבח ההונגרי עבר שינויים רבים עם השנים, בעקבות כיבושים והגירה, שהביאו עימם מצרכים ומאכלים שונים, שתקעו יתד בבישול ובמטבח ההונגרי. האוכל ההונגרי הוא אוכל מתובלן, חריף, עשיר ומגוון, העושה שימוש רב בפפריקה, בצל ופלפל שחור. כמו כן, המטבח ההונגרי עושה שימוש רב גם בתפוחי אדמה ובפירות טריים. בין המאכלים ההונגריים הנפוצים ניתן למצוא את הגולאש (נזיד בשר בקר עם פפריקה וירקות), פפריקש (תבשיל עם בשר, עגבניות, פפריקה ותפוח אדמה), קינוחים כמו עוגת דובוש (עוגת שכבות הונגרית), לנגוש (מאפה בצק מטוגן בשמן עמוק עם גבינה מגורדת), בלינצ`ס והמאפה החדש יחסית שמוכר בישראל - הקיורטוש - מאפה שמרים חלול, מצופה קרמל המגיע עם טעמים שונים כמו שוקולד, אגוזי לוז, וניל וקשיו.