דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
המאפה ההונגרי הכי טעים שיש

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 227 גרם למנה\יחידה (מנה = קיורטוש אחד שלם)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים את החלב והשמרים, ומניחים בצד כ- 5 דקות. מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצה, הקמח והמלח, ומתחילים ללוש את הבצק במהירות נמוכה למשך כ- 10 דקות, עד שהבצק רך ואלסטי (שימו לב שהוא אמור להיות "נוזלי" מעט, אז לא להתפתה להוסיף קמח).
  • 2 מניחים את הבצק לתפיחה של כשעה או עד להכפלת הנפח. לקראת סיום ההתפחה מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 3 עוטפים מערוך בעזרת נייר אפייה וסוגרים את הצדדים. מורחים אותו קלות עם חמאה רכה (מדביקים ככה גם את סוף נייר האפייה).
  • 4 מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות, מרדדים אותו למלבן וחותכים לרצועות. מלפפים 2-3 רצועות מסביב למערוך עם מעט רווחים ומהדקים את הסוף מתחת לבצק (לי יצאו 3 קיורטושים סה"כ). מורחים מעט מהחמאה הרכה בעזרת מברשת ומגלגלים אותו קלות על המשטח.
  • 5 מערבבים את הסוכר החום והקינמון, מפזרים על הקיורטוש באופן אחיד ואופים בתנור החם למשך כ- 18-20 דקות (תלוי בסוג התנור). מחכים כמה דקות בודדות שיצטנן מעט ומשחררים מהמערוך.
  • 6 זהו - יש לכם קיורטוש ביתי מפנק מבצק שמרים נהדר שאתם הולכים להתמכר אליו!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, מערוך, נייר אפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דיאנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)752331
חלבונים (גרם)14.34 6.31
פחמימות (גרם)11450
מתוכן סוכרים (גרם)38.93 17.13
שומנים (גרם)26.33 11.58
מתוכם שומן רווי (גרם)15.92 7.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)10.44
כולסטרול (מ"ג)134.12 59.02
נתרן (מ"ג)499.04219.6
סיבים תזונתיים (גרם)1.69 0.74
מים (גרם)13.475.93
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.4612.08
ויטמין B (מ"ג)1.170.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.430.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.8420.61
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.07
ויטמין C (מ"ג)5.842.57
ויטמין D (מק"ג)0.350.15
ויטמין E (מ"ג)0.220.1
ויטמין K (מק"ג)0.60.26
סידן (מ"ג)171.6175.51
ברזל (מ"ג)3.411.5
מגנזיום (מ"ג)5.32.33
זרחן (מ"ג)127.1955.97
אבץ (מ"ג)0.260.11
אשלגן (מ"ג)63.7628.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.630.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 16.8% 9.1% 73%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.