דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קוסקוס ביתי
קוסקוס ביתי
קוסקוס ביתי
בואו ללמוד אחת ולתמיד איך להכין קוסקוס

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה להניח את הסולת ולעשות גומה במרכז.
  • 2 לשפוך לגומה כוס מים ובעזרת הידים לערבב את הסולת והמים (2 כוסות המים - להתחיל עם כוס אחת) עד לקבלת פירורים. במידה והסולת עדיין יבשה יש להוסיף את הכוס השנייה (ככל שנדרש) באיטיות.
  • 3 להעביר את הסולת בנפה מיוחדת של קוסקוס וללחוץ בעזרת הידיים עד שכל הסולת עוברת בנפה.
  • 4 להניח את גרגירי הסולת בסיר אידוי שמונח מעל סיר עם מים רותחים למשך 30 דקות (אפשר באותו הזמן להכין את המרק ולאדות את הגרגירים מעל המרק).
  • 5 לשפוך את הקוסקוס לקערה רחבה, להוסיף את 3 כוסות המים הנוספות, המלח, הכורכום והשמן, ולערבב עד לקבלת פירורים.
  • 6 להעביר שוב במסננת ולהניח בסיר אידוי מעל סיר המים הרותחים (או המרק) ל- 30 דקות נוספות.
  • 7 להוציא את הקוסקוס לקערה ובעזרת מזלג להפריד את הגרגירים אחד מהשני.
  • 8 הרי לכם קוסקוס תוצרת בית - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד מרק ומפרום.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)371166
חלבונים (גרם)10.44 4.67
פחמימות (גרם)7534
מתוכן סוכרים (גרם)0.02 0.01
שומנים (גרם)3.29 1.47
מתוכם שומן רווי (גרם)0.14 0.06
נתרן (מ"ג)353.81158.38
סיבים תזונתיים (גרם)0.11 0.05
מים (גרם)119.9453.69
ויטמין B (מק"ג)36.8216.48
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.010
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.20.09
ויטמין C (מ"ג)0.130.06
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)0.070.03
סידן (מ"ג)4.732.12
ברזל (מ"ג)0.210.09
מגנזיום (מ"ג)2.170.97
זרחן (מ"ג)1.340.6
אבץ (מ"ג)0.030.02
אשלגן (מ"ג)12.75.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 3.7% 11.8% 84.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.