1 בקערה מערבבים את הלוטוס הטחון והחמאה המומסת. מרפדים את התבנית בתערובת, היזהרו לא להדק אותו לתחתית התבנית כי אחרי זה יהיה קשה לאכול אותה. היא צריכה להיות מרופדת ומהודקת קלות, אך עדיין מעט פירורית.
2 מצננים במקרר. אגב, מומלץ לחתוך נייר אפייה לפס בעובי גובה התבנית ולרפד את דפנות התבנית בנייר האפייה. אפשר להשתמש גם בשקף שקונים בחנויות אפייה.
הכנת המוס:
1 ממיסים את השוקולד מעל בן-מארי ומניחים בצד שיתקרר לטמפרטורת החדר. בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את החלב עם כף הקפה. אני מזגתי במקום קפה נמס תוכן של קפסולת קפה של מכונה.
2 לאחר שרתח מכניסים פנימה את הג`לטין שערבבנו קודם עם המים ומערבבים היטב כדי שיימס בתוך החלב. מסננים את החלב עם הג`לטין לקערה נפרדת כדי להימנע מגושים שעלולים להישאר.
3 מאחדים בזהירות בין החלב לשוקולד. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ומניחים בצד לקירור עד שיגיע לטמפרטורת החדר. שלב זה חשוב מאוד היות ואם נערבב את השמנת המוקצפת לשוקולד החם היא תימס.
4 לאחר שהשוקולד התקרר, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לשוקולד. לא להעביר את השוקולד על השמנת, אלא את השמנת לשוקולד, ולקפל אותה פנימה בשלבים (כל פעם רבע).
הרכבת העוגה והכנת הגנאש:
1 מעבירים את מוס השוקולד על התחתית שהכנו קודם, מכסים את התבנית ומעבירים למקפיא.
2 לאחר שהעוגה קפאה מכינים את הגנאש: מפרקים את השוקולד לקוביות קטנות. מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר קטן ומוזגים אותה על השוקולד בקערה. מערבבים היטב עד שאין גושים ומוזגים על מוס השוקולד הקפוא. מכסים שוב ומחזירים להקפאה.
3 כשרוצים להגיש עוגת מוס שוקולד קפה מפנקת כזו מעבירים את העוגה להפשרה במקרר למשך הלילה.
שיטת ההכנה כוללת גם טחינה, המסה והקצפה. השילוב בין השוקולד המריר של המוס לבין הגנאש והתחתית המתוקים יוצר טעם נפלא של שוקולד שאין מצב שלא תרצו לקחת חתיכה, ולא אחת קטנה! אגב, כדי להפוך אותה לכשרה לפסח אפשר להחליף את הלוטוס בכל עוגייה כשרה אחרת. אגב נוסף, אפשר להכין את העוגה הזו מראש היות והיא נכנסת להקפאה. ועוד וידוי - זו לא עוגה לדיאטה!