1 מניחים את השוקולד וממרח הנוטלה בכלי יבש המתאים לחימום במיקרוגל וממיסים לתערובת אחידה. מוציאים מהמיקרוגל וטורפים היטב לתערובת חלקה.
2 בקערה נפרדת מניחים יחד את פצפוצי האורז ואגוזי המלך, יוצקים מעל את תערובת השוקולד ובעזרת מרית מערבבים לאיחוד. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט ומהדקים היטב בעזרת כפית. מכניסים למקפיא למשך 5-10 דקות להתייצבות.
הכנת מוס השוקולד:
1 בקערית קטנה שמים יחד את הג`לטין והמים וממתינים כ- 10 דקות.
2 ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם 270 מ?ל שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה. מכניסים את הג`לטין למיקרוגל וממיסים במשך כ- 15 שניות. יוצקים לתוך תערובת השוקולד תוך כדי ערבוב מהיר ומצננים במשך 7-6 דקות.
3 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים 560 מ"לל שמנת מתוקה במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם של יוגורט (יציב אך לא סמיך מדי).
4 מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ובעזרת מרית מקפלים בעדינות לאיחוד. יוצקים מעל פצפוצי האורז ומנערים מעט את התבנית על משטח העבודה למניעת בועות. מיישרים בעזרת פלטה מדורגת ומחזירים למקפיא למשך כ- 4 שעות.
הכנת גנאש השוקולד:
1 ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת מתוקה ומערבבים היטב עד קבלת גנאש אחיד ומבריק.
2 יוצקים את הגנאש מעל מוס השוקולד, מטים מעט את התבנית לצדדים לפיזור וציפוי אחיד, ומחזירים למקפיא להמשך התייצבות של 3 שעות לפחות.
הכנת קרם השוקולד:
1 בתוך קלחת או סיר קטן מניחים 200 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מניחים את השוקולד בקערה נפרדת ויוצקים לתוכה את השמנת הרותחת. מכסים את הקערה וממתינים דקה.
2 מערבבים היטב את השוקולד עד להמסה מלאה וקבלת טקסטורה אחידה. לקראת סוף הערבוב מומלץ להיעזר בבלנדר מקל או במטרפה לקבלת מרקם אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי או עד שהגנאש מתקשה מעט אך נוח לזילוף.
3 מעבירים חצי מכמות הקרם לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 15 ס"מ.
4 מעבירים את יתרת הקרם שוקולד לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מוסיפים 75 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים רק עד קבלת קרם אחיד ויציב מאוד. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 15 ס"מ. מזלפים מעל הגנאש תלוליות משני סוגי קרם השוקולד ומגישים. מתענגים על עוגת מוס שוקולד מושלמת!
5 תיהנו ובתיאבון
הערות:
• מומלץ להצמיד שקף לדפנות התבנית לתוצאה מקצועית וחלקה יותר. למי שאין ניתן להשתמש בתבנית גם בלי השקף.
• את קרם השוקולד רצוי להכין ביום ההגשה.
• שומרים את העוגה במקרר בכלי אטום עד 3 ימים ובמקפיא ללא הקרם עד 3 שבועות.
• חותכים בסכין טבולה במים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.