דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות ואפילו יותר)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
פטה כבד עוף
פטה כבד עם חמאה (לא כשר)
  • 1 שוטפים את כבד העוף, מנקים שומן אם יש וחותכים כל חתיכה לשתי אונות.
  • 2 מקלפים בצלים וחותכים לפלחים גדולים.
  • 3 מטגנים את הכבדים במעט שמן משני הצדדים במשך זמן קצר, רק עד שהם מחליפים צבע מאדום לורדרד. מתבלים במלח ופלפל. מאוד חשוב לא לייבש את הכבדים, הם אמורים להישאר ורדרדים ועסיסיים. מעבירים לכלי נפרד ומקררים.
  • 4 מעבירים את הבצל החתוך למחבת עם שמן ומיצי הכבדים, מערבבים ומטגנים עד שהם סופגים את כל הטעמים ומשחימים.
  • 5 מעבירים את הבצל המטוגן לכלי עם הכבדים ומשאירים לחצי שעה להתקרר.
  • 6 בינתיים מכינים כלי אחסון: מרפדים תבנית אינגליש קייק חד פעמית (או כל כלי אחר) בניילון נצמד עם "עודפים" מכל הצדדים. אם רוצים אז זורים בתחתית התבנית פיסטוקים קצוצים.
  • 7 מעבירים את הכבדים והבצל למעבד מזון, מוסיפים קוביות חמאה בטמפרטורת החדר (או מחמאה למתכון כשר) וברנדי, ומעבדים עד שמתקבל פטה במרקם חלק. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  • 8 מעבירים את הפטה לתבנית המרופדת, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר ללילה אחד או שעתיים-שלוש לפחות.
  • 9 להגשה הופכים על צלחת מתאימה ומורידים את הניילון. מומלץ להגיש על טוסט עם ריבת בצל בצד.
  • 10 הרי לכם פטה כבד עוף - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 בדרך כלל נהוג להשתמש בהרבה יותר חמאה, לפחות ב- 200 גרם לק"ג כבד. עם הזמן אני הפחתתי את כמות החמאה ל- 100 גרם בלבד ועדיין יוצא טעים מאוד.
  • 2 אפשר להשמיט מהמתכון את הברנדי, אבל הוא בהחלט מוסיף לטעם הפטה.
  • 3 הפטה נשמר טוב מאוד במקרר (לדעתי יותר משבוע) בתנאי שהוא עטוף הרמטית.
טיפ למתכון
ניתן לקשט גם בגרגירי רימון.

ציוד נדרש: תבנית, מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם קירור ושימוש במעבד מזון. המתכון יכול להיות גם כשר עם שימוש במחמאה פרווה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 36.2% 54.8% 8.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב