דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות ואפילו יותר)

  • הפטה
  • כבד עוף - 1 ק"ג
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח גס - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס (לפי הטעם)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    ניתן להחליף במחמאה פרווה
  • ברנדי -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות
  • הקישוט
  • פיסטוק קלוי - חופן (33 גרם)
    קצוצים

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
פטה כבד עוף
פטה כבד עם חמאה (לא כשר)
  • 1 שוטפים את כבד העוף, מנקים את השומן אם יש וחותכים כל חתיכה לשתי אונות.
  • 2 מקלפים את הבצלים וחותכים לפלחים גדולים.
  • 3 מטגנים את הכבדים במעט שמן משני הצדדים במשך זמן קצר, רק עד שהם מחליפים צבע מאדום לורדרד. מתבלים במלח הגס והפלפל השחור הגרוס (לפי הטעם). מאוד חשוב לא לייבש את הכבדים, הם אמורים להישאר ורדרדים ועסיסיים. מעבירים לכלי נפרד ומקררים.
  • 4 מעבירים את הבצל החתוך למחבת עם שמן ומיצי הכבדים, מערבבים ומטגנים עד שהם סופגים את כל הטעמים ומשחימים.
  • 5 מעבירים את הבצל המטוגן לכלי עם הכבדים ומשאירים לחצי שעה להתקרר.
  • 6 בינתיים מכינים כלי אחסון: מרפדים תבנית אינגליש קייק חד פעמית (או כל כלי אחר) בניילון נצמד עם "עודפים" מכל הצדדים. אם רוצים אז זורים בתחתית התבנית את הפיסטוקים הקצוצים.
  • 7 מעבירים את הכבדים והבצל למעבד מזון, מוסיפים את החמאה (חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר) והברנדי, ומעבדים עד שמתקבל פטה במרקם חלק. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
  • 8 מעבירים את הפטה לתבנית המרופדת, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר ללילה אחד או שעתיים-שלוש לפחות.
  • 9 להגשה הופכים על צלחת מתאימה ומורידים את הניילון. מומלץ להגיש על טוסט עם ריבת בצל בצד. הרי לכם פטה כבד עוף ופיסטוקים מושלם!
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 בדרך כלל נהוג להשתמש בהרבה יותר חמאה, לפחות ב- 200 גרם לק"ג כבד. עם הזמן אני הפחתתי את כמות החמאה ל- 100 גרם בלבד ועדיין יוצא טעים מאוד.
  • 2 אפשר להשמיט מהמתכון את הברנדי, אבל הוא בהחלט מוסיף לטעם הפטה.
  • 3 הפטה נשמר טוב מאוד במקרר (לדעתי יותר משבוע) בתנאי שהוא עטוף הרמטית.
טיפ למתכון
ניתן לקשט גם בגרגירי רימון.

ציוד נדרש: תבנית, מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם קירור ושימוש במעבד מזון. המתכון יכול להיות גם כשר עם שימוש במחמאה פרווה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 35.9% 53.4% 9.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.59 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב