1 בקערת המיקסר שמים את הקמח, הסוכר והשמרים, ומערבבים לפיזור אחיד של המצרכים. מוזגים את המים ומתחילים לערבל על מהירות נמוכה.
2 כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל. מגבירים את המהירות טיפה (מהירות 2) וממשיכים לערבל 7-8 דקות. משגיחים על הבצק, במידה ואתם רואים שחסר לו נוזלים מוסיפים לאט לאט מים חמימים. הבצק צריך להיות מעט דביק ואלסטי.
3 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 2 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לו לנוח כשעה עד שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
4 לאחר שהבצק תפח, מורידים את האוויר בעזרת אגרוף ולשים מעט. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1.5 ס"מ.
5 בעזרת קורצן קורצים עיגולים ואת החור עושים בעזרת בסיס הצנטר. לא לזרוק את העיגול הקטן - אנחנו אופים הכל. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וממשיכים לקרוץ עיגולים. לי יצאו 12 דונאטס וקצת יותר עיגולים.
6 מניחים את הדונאטס בתבנית אפייה מרופדת ואת העיגולים בתבנית אחרת (זמני אפייה שונים), ונותנים להם לנוח כ- 20 דקות. בזמן הזה מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
7 אופים את הדונאטס בתנור בחומם מראש למשך כ- 15-17 דקות עד שהם משחימים מעט (זכרו שאין ציפוי ביצה אז ההשחמה היא עדינה). את העיגולים הקטנים אופים כ- 12-13 דקות. נותנים לדונאטס כמה דקות להגיע לטמפרטורת החדר ואז מתחילים לצפות.
8 בזמן שהכל בתנור מכינים את ציפוי השוקולד: בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד והשמן כשכל 30 שניות מוציאים ומערבבים. אנחנו לא רוצים שוקולד שרוף. כשהשוקולד מוכן מניחים בצד. הערה קטנה לפני (מניסיון): תוודאו שקערת השוקולד מספיק נוחה ורחבה לטבילת הדונאטס.
9 טובלים את הדונאטס בשוקולד, קצת מנערים כדי להוריד שאריות, מניחים חזרה על התבנית ומצפים בציפויים שאתם אוהבים (ראו המלצות בטיפים). מי שלא מסוגל להתאפק יכול לאכול ישר, אבל אני ממליצה לחכות קצת עד שהשוקולד יתמצק ואז לאכול. את הדונאטס שומרים בחוץ בקופסא אטומה עד יום. כמו כל מאפה שמרים מומלץ לאכול באותו היום. במידה ונשאר אפשר לחמם 10 שניות במיקרוגל וליהנות.
10 מתקבלים דונאטס אפויים מושלמים - בתיאבון
טיפים וגיוונים:
1 אני לא ציפיתי בביצה היות ויש ציפוי שוקולדי, ומהסיבה שהסברתי בתחילת המתכון. מי שלא אוהב שוקולד מריר יכול להחליף בשוקולד חלב או למרוח בממרח שוקולד אהוב ועליו לשים את התוספות.
2 אני ציפיתי את הדונאטס בסוכריות צבעוניות (לילדים), פולי קקאו גרוסים, שבבי שוקולד ופאייטה (וופל מקורמל - מוצאים בחנויות אפייה). אפשר מיני מרשמלו, קליק ועוד - מה שאתם והילדים אוהבים.
3 אפשר להקפיא את הדונאטס אבל ללא הציפוי. לפני שרוצים לאכול, מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר (בין חצי לשעה לשעה, תלוי בעונת השנה) ואז ממשיכים עם הציפוי.
4 לרגישים לגלוטן אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח ללא גלוטן כמו תמי או "כרגיל".
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: קורצן עגול בקוטר 8 ס"מ + צנטר שהבסיס שלו בקוטר 3.5 ס"מ.
הערך התזונתי לא כולל את מבחר התוספות ואת הסופגניות העגולות הקטנות (אלא רק את הדונאטס).