דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גלילים ממולאים בקצפת בטעם קפה, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 22 גרם למנה\יחידה (מספר טווילים מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם, להוסיף את החלבונים (בהדרגה), את הקמח ואת אבקת הקקאו, ולערבב היטב את התערובת.
  • 2 להכניס את התערובת למקרר למשך כשעה.
  • 3 לחמם את התנור לחום של 160 מעלות ובינתיים להכין עיגול בקוטר 10 ס"מ מקרטון שבלונה.
  • 4 על משטח סיליקון להניח את השבלונה שיצרנו ולמרוח מהבצק (צריך להיווצר עיגול בצק). להכין כך את שאר עיגולי הבצק.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש למשך 7-10 דקות עד להזהבה.
  • 6 לשחרר את עיגול הבצק החם ממשטח הסיליקון וללפף אותו על גבי מערוך. יש לבצע זאת במהירות האפשרית מכיוון שהבצק מתקשה מהר יחסית. לכן, מומלץ להכין מספר מועט של טווילים יחדיו (לא יותר מ- 6 יחידות בו זמנית) על מנת שתוכלו ללפף אותם במהירות והם לא יתקשו וייהרסו. במידה והטווילים מתקשים תוכלו להכניס אותם לתנור החם למעט זמן ולנסות "להצילם".
  • 7 לשמור את הטווילים המלופפים בקופסא אטומה ובינתיים להכין את המילוי.
  • 8 להקציף את מצרכי המילוי ולמלא כל טוויל (באמצעות שק זילוף). הקצפת תגרום לריכוך הטווילים ולכן יש להגיש אותם מיד לאחר המילוי.
  • 9 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן השהיית הבצק במקרר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)81359
חלבונים (גרם)0.92 4.1
פחמימות (גרם)733
מתוכן סוכרים (גרם)4.34 19.35
שומנים (גרם)5.5 24.53
מתוכם שומן רווי (גרם)3.26 14.52
כולסטרול (מ"ג)17.53 78.16
נתרן (מ"ג)8.4337.59
סיבים תזונתיים (גרם)0.58 2.6
מים (גרם)2.9513.14
ויטמין B (מ"ג)40.280.18
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.291.31
ויטמין B12 (מק"ג)00.01
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.010.06
סידן (מ"ג)0.924.09
ברזל (מ"ג)0.070.32
מגנזיום (מ"ג)2.8612.76
זרחן (מ"ג)4.1718.59
אבץ (מ"ג)0.040.16
אשלגן (מ"ג)13.1458.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 38.2% 6.4% 51.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.71 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.