דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוס שוקולד קל להכנה
מוס שוקולד קל להכנה
מוס שוקולד קל וטעים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להמיס את השוקולד המריר בבן-מארי (לא במיקרוגל).
  • 2 להפריד בין החלמונים להחלבונים. להקציף את החלבונים לקצף אחיד.
  • 3 להקציף את השמנת לקצף אחיד.
  • 4 לאחר שהשוקולד נמס היטב והפך לעיסה חלקה ללא גושים - לא לחכות שיתקרר (בגלל הביצים החיות שצריכות מעט אידוי) וישר להכניס את החלמונים ולערבב כל הזמן ידנית (לבחוש ללא הפסקה כדי שלא תיווצר חביתה).
  • 5 לכבות את האש ולהוסיף את החלבונים המוקצפים, לערבב היטב, להוסיף את הקצפת (השמנת המוקצפת), לבסוף להוסיף את הברנדי ולערבב עד שהעיסה הופכת להיות אחידה (הערבוב צריך להיות עדין ולא גס).
  • 6 למזוג לכוסות, לכסות בניילון נצמד או מכסה ולהכניס למקרר למשך לילה שלם. הרי לכם מוס שוקולד מריר פשוט שכולם יאהבו.
  • 7 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה לא כולל את זמן קירור מוס השוקולד.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)300352
חלבונים (גרם)5.38 6.32
פחמימות (גרם)1720
מתוכן סוכרים (גרם)0.07 0.08
שומנים (גרם)22.42 26.33
מתוכם שומן רווי (גרם)12.82 15.06
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)115.42 135.56
נתרן (מ"ג)40.2347.25
סיבים תזונתיים (גרם)1.79 2.1
מים (גרם)14.7917.38
ויטמין A (מק"ג)31.0936.51
ויטמין B (מ"ג)0.450.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.1310.72
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.2
ויטמין D (מק"ג)0.40.47
ויטמין E (מ"ג)0.20.24
ויטמין K (מק"ג)0.060.07
סידן (מ"ג)10.8812.78
ברזל (מ"ג)0.340.4
מגנזיום (מ"ג)2.332.74
זרחן (מ"ג)38.4745.18
אבץ (מ"ג)0.250.29
אשלגן (מ"ג)26.8131.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.710.83
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.660.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 47.8% 11.5% 36.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.99 (1.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.