דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות אפויות בתנור
פיתות אפויות בתנור
פיתות אפויות בתנור
הביתיות הכי טעימות!

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים בקערת המיקסר את הקמח, להוסיף את השמרים ולערבב.
  • 2 להוסיף את הסוכר ו- 1.5 כוסות מים. להתחיל לערבל כ- 2 דקות, להוסיף את השמן ועוד חצי כוס מים.
  • 3 להוסיף את המלח ואת המים שנותרו בהדרגה (לא בטוח שנצטרך את הכל) ולערבל כ- 5 דקות. הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק.
  • 4 לכסות את הקערה במגבת או בניילון נצמד ולהתפיח פעמיים.
  • 5 להוריד את נפח הבצק, להניח על שיש מקומח ולחלק ל- 20 כדורים.
  • 6 לעגל כל כדור בצק לכדור חלק, להמתין כ- 10 דקות ולרדד על משטח מקומח לגודל של פיתה.
  • 7 להניח את הפיתות על נייר אפייה בתבנית (לפזר על נייר האפייה ועל הפיתות עוד מעט קמח).
  • 8 להמתין כ- 10 דקות (בינתיים לחמם את התנור לחום של 250 מעלות טורבו), לאפות בתנור עד שהפיתה מתנפחת ואז להפוך אותה לצד השני ולהמשיך לאפות עוד כ- 3 דקות.
  • 9 להוציא מהתנור, להניח על מגבת ולכסות במגבת נוספת.
  • 10 כשהפיתות כבר פושרות ניתן כבר להכניס אותן לשקית ולשמור בהקפאה, אך הכי כיף לאכול פיתות אפויות חמות מהתנור.
  • 11 בתיאבון חיוך

אני השתמשתי בכוס חד פעמית חמה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)209235
חלבונים (גרם)5.35 6.02
פחמימות (גרם)3944
מתוכן סוכרים (גרם)1.12 1.27
שומנים (גרם)3.66 4.12
מתוכם שומן רווי (גרם)0.21 0.24
נתרן (מ"ג)330.76372.48
מים (גרם)32.9737.13
ויטמין B (מק"ג)0.210.24
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.211.36
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.340.38
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.090.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 7.7% 11.2% 81.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.