מופלטה: טעימה, מנחמת וממכרת!
מופלטה: טעימה, מנחמת וממכרת!

אחת ולתמיד: איך מכינים מופלטה בקלי קלות?

רוצים להכין את המופלטה הכי טעימה שיש? מופלטה חמה כזאת, שממיסה בחום שלה את החמאה הנמרחת עליה ומקבלת באהבה את הדבש, הסילאן או סירופ המייפל שמורחים על החמאה? מתכון למופלטה הוא למעשה בצק מטוגן, ספוג בהרבה מאוד שמן, והוא מורכב בדרך כלל (יש כמה גרסאות - פירוט בהמשך) מקמח, שמרים, סוכר, מלח, מים ושמן - מצרכים שבדרך כלל יש לכל אחד בבית.

לפני המתכון, הנה כמה טיפים חשובים לפני שניגשים להכין מופלטות למימונה >>>

  • אל תדאגו בנוגע לכמות השמן: כדי להכין מופלטה טעימה ונוחה לעבודה - צריך הרבה שמן. מופלטות אוהבות שמן ולכן לא כדאי לחסוך. שלב הנחת כדורי הבצק בשמן למנוחה הוא שלב חשוב מאוד (ראו פירוט בהמשך). פעם בשנה - תוותרו לעצמכם, אבל גם אל תשכחו לא להפריז באכילת מופלטות.
  • עד 15 מופלטות בכל פעם בערימה: השיטה הידועה להכנת מופלטות היא להניח מופלטה אחת, להפוך לצד השני (רק את המופלטה הראשונה מטגנים משני הצדדים, בשאר המופלטות הופכים את כל הערימה בכל פעם), להניח בינתיים עלה נוסף מעל הראשון, להפוך את שניהם וכך להמשיך הלאה לערימה של עד 15 מופלטות, לא כדאי יותר. רצוי להניח את כדורי הבצק הספוגים בשמן ליד המחבת ולשטח כמה מהם מראש על השיש או על משטח העבודה כדי לעבוד ברצף.
  • כדורים בגודל של פינג פונג: כשבוצעים מהבצק כדורים - לא חובה שיהיו שווים בגודלם, אך כדאי להכין אותם בגודל של כדור פינג פונג, ולא גדולים יותר.
  • לא נורא אם הן נקרעות קצת: פעמים רבות בעת שיטוח כדור הבצק - המופלטה נקרעת מעט (בייחוד אם הבצק לא ספג מספיק שמן). לא נורא - המשיכו הלאה לשלב הטיגון.
  • שמן לטיגון: אין צורך בהרבה שמן לטיגון אלא שימון קל בלבד, שכן כדורי הבצק שלנו ספוגים בשמן.
  • להגיש חם: את המופלטות צריך להגיש ישר מהמחבת. כשהן מתקררות הן כבר לא טעימות כמו שהן חמות מיד לאחר ההכנה.
  • ניתן להקפיא: את המופלטות תוכלו להקפיא או לשמור במקרר. את החימום חשוב לבצע במחבת עם מעט שמן או חמאה. יחד עם זאת, המופלטה הכי טעימה כשהיא ישר מהמחבת, והאמת שאנחנו לא כל כך בטוחים שתישארנה לכם מופלטות להקפאה בכלל (:
  • עם שמרים או בלי שמרים: עניין של העדפה. רוב מתכוני המופלטות עם שמרים. בנוסף, תוכלו גם להכין ללא תוספת סוכר בבצק.
     
אין על מופלטה ישר מהמחבת...
אין על מופלטה ישר מהמחבת...

הנה זה בא - מתכון למופלטה מושלמת למימונה >>>

המצרכים (30-35 מופלטות):

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • כף סוכר.
  • כפית מלח.
  • 2.5-3 כוסות מים פושרים-חמימים.
  • שמן לכדורי הבצק ולטיגון.
  • תוספות אפשריות: חמאה כמובן, דבש, סילאן, שוקולד, ריבות ביתיות ועוד.
     
משטחים את כדור הבצק עם הידיים לעלה דק
משטחים את כדור הבצק עם הידיים לעלה דק

אופן ההכנה:

  • מערבלים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  • עם ידיים משומנות יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג (30-35 כדורים, תלוי בגודל).
  • מוזגים שמן לתבנית גדולה וגם לקערה קטנה: טובלים כל כדור בשמן בקערה ומניחים בתבנית השמן למנוחה של 20-30 דקות.
  • מחממים את המחבת על להבה בינונית ובינתיים משטחים בצד על משטח משומן כמה כדורי בצק (למתוח עם יד משומנת עד לקבלת עיגול בצק דק ואחיד, לא נורא אם הבצק מעט נקרע).
  • מטגנים עם מעט שמן (אולי אפילו אין צורך לשמן את המחבת כלל אם הבצק ספוג היטב בשמן) את המופלטה הראשונה. כשהיא מתחילה להזהיב הופכים אותה לצד השני ומיד מעליה מניחים מופלטה נוספת. לאחר מכן הופכים את שתי המופלטות לצד השני וכך הלאה עד שמגיעים לערימה של עד 15 מופלטות.
  • מגישים חם היישר מהמחבת עם חמאה ודבש (השילוב הכי מומלץ!).
  • בתיאבון וחג שמח (:

היכנסו: עוד מתכונים למופלטה + מתכונים למימונה באתר.

מבחר מתכונים לעוגיות מרוקאיות (או עוגיות טריפוליטאיות) מכל הסוגים

עוגיות מרוקאיות הן לא רק עוגיות מכונה שאוהבים לשתות עם התה או הקפה. ישנן עוגיות רבות מהמטבח המרוקאי, ובדרך כלל רובן מתאימות לחגיגות המימונה. אז בואו להתענג על מטעמי המטבח המרוקאי בכל הקשור לעוגיות מתוקות למימונה - הנה המתכונים:

מתוקים למימונה שלא תרצו לפספס

איך אפשר לחגוג מימונה בלי מתכונים למתוקים מיוחדים שהופכים את המימונה לטעימה הרבה יותר. הנה רשימת המתוקים המיוחדים שלנו:

חגיגת מימונה - שמחה שאין לתאר
חגיגת מימונה - שמחה שאין לתאר

עוד מתכונים למימונה ובכלל תוכלו למצוא באפליקציית המתכונים שלנו.
הורידו עכשיו בחינם: Foods מתכונים!
חג מימונה שמח! (:
צוות האתר.