דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה פולנטה מושלם
מאפה פולנטה מושלם
מאפה פולנטה מושלם
אתם חייבים לנסות את המאפה הזה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 258 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את התירס הטחון, השמנת המתוקה וגבינת הפרמזן, ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים לאיחוד.
  • 3 בוחרים תבנית (אפשר מרובעת, עגולה או שטוחה), מברישים אותה בשמן, מניחים עליה נייר אפייה ועליו מניחים את בצק העלים בצורה שבחרנו.
  • 4 מוסיפים מעל את הפולנטה המוכנה ומפזרים את הפטריות הפרוסות והפרמזן.
  • 5 במידה ויש לכם קצוות של בצק העלים - תברישו אותם בביצה הטרופה. במידה ואין - אז לא חובה כלל.
  • 6 מכניסים לתנור החם למשך כחצי שעה (תלוי בסוג התנור). מתקבל מאפה פולנטה מושלם שאתם חייבים לנסות ולהתמכר אליו.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם מעט מלח אם רוצים.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של נופר!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)965374
חלבונים (גרם)16.78 6.51
פחמימות (גרם)4618
מתוכן סוכרים (גרם)2.73 1.06
שומנים (גרם)78.74 30.54
מתוכם שומן רווי (גרם)47.21 18.31
מתוכם שומן טראנס (גרם)2.410.93
כולסטרול (מ"ג)217.29 84.28
נתרן (מ"ג)645.14250.22
סיבים תזונתיים (גרם)3.12 1.21
מים (גרם)24.389.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)43.1616.74
ויטמין B (מ"ג)1.380.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.590.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.510.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.484.06
ויטמין B12 (מק"ג)0.570.22
ויטמין C (מ"ג)0.660.25
ויטמין D (מק"ג)0.30.12
ויטמין E (מ"ג)0.180.07
ויטמין K (מק"ג)0.70.27
סידן (מ"ג)240.5193.28
ברזל (מ"ג)0.710.28
מגנזיום (מ"ג)11.14.31
זרחן (מ"ג)187.3872.67
אבץ (מ"ג)1.060.41
אשלגן (מ"ג)88.2834.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.160.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.90.74

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 54.5% 11.6% 31.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.26 (1.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.