דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה ללא קמח עם מוס שוקולד ושמנת מוקצפת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ממיסים את השוקולד המריר השוויצרי עם החמאה עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר במיקרוגל ואפשר בבן מארי). מוסיפים את החלמונים והברנדי, ומערבבים קלות.
  • 2 מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומקפלים את הקצף אל תערובת השוקולד.
  • 3 2/3 מהתערובת מעבירים לתבנית האפייה (תבנית קפיצית עגולה מס` 24) ואופים במשך כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות. לאחר האפייה משאירים את העוגה בתנור עוד כחצי שעה לפחות.
  • 4 את ה- 1/3 הנותר מתערובת השוקולד מכניסים למקרר - הקרם מתייצב למוס. בינתיים, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וסוכר הוניל.
  • 5 הרכבת העוגה: לאחר שהתקררה, משטחים מעל הבצק האפוי את המוס ומעליו את השמנת המוקצפת. מכניסים לקירור לכמה שעות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה מס` 24.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור העוגה לאחר ההכנה.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)246377
חלבונים (גרם)3.73 5.71
פחמימות (גרם)1523
מתוכן סוכרים (גרם)3.87 5.92
שומנים (גרם)18.5 28.3
מתוכם שומן רווי (גרם)10.71 16.39
כולסטרול (מ"ג)106.43 162.79
נתרן (מ"ג)28.9744.31
מים (גרם)14.3721.98
ויטמין A (מק"ג)25.7239.34
ויטמין B (מ"ג)0.380.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.3515.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.22
ויטמין D (מק"ג)0.370.56
ויטמין E (מ"ג)0.170.27
ויטמין K (מק"ג)0.050.07
סידן (מ"ג)9.6114.7
ברזל (מ"ג)0.190.3
מגנזיום (מ"ג)1.72.6
זרחן (מ"ג)28.1843.11
אבץ (מ"ג)0.160.24
אשלגן (מ"ג)27.642.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.791.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.721.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 49.3% 9.9% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.97 (0.97 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.