דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז טעים וקצת שונה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 208 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את זרעי הכמון בשמן הזית במחבת במשך כ- 5 דקות.
  • 2 מוסיפים אליהם את קוביות הגזר והאורז, ומטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3 מכסים במים רותחים כס"מ מעל האורז.
  • 4 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומבשלים במכסה סגור כרבע שעה.
  • 5 מוסיפים לאורז המוכן את פולי הסויה (אדממה) ומערבבים קלות.
  • 6 מגישים חם ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוויאג` והצ`ילי היבש. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)399192
חלבונים (גרם)19.01 9.16
פחמימות (גרם)5727
מתוכן סוכרים (גרם)1.07 0.51
שומנים (גרם)13.33 6.42
מתוכם שומן רווי (גרם)1.11 0.53
נתרן (מ"ג)25.6412.36
סיבים תזונתיים (גרם)2.51 1.21
מים (גרם)26.3812.71
ויטמין A (מק"ג)248.68119.85
ויטמין B (מ"ג)0.510.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.432.14
ויטמין C (מ"ג)23.8211.48
ויטמין E (מ"ג)2.641.27
ויטמין K (מק"ג)4.152
סידן (מ"ג)32.5515.69
ברזל (מ"ג)1.890.91
מגנזיום (מ"ג)12.656.1
זרחן (מ"ג)22.0110.61
אבץ (מ"ג)0.190.09
אשלגן (מ"ג)120.7458.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.360.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 14.6% 20.8% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.