1 בקערה מערבבים את הקמח והסולת, מעבירים 1/2 מהכמות לקערה נוספת ומערבבים עם 1/4 כוס מים. חוזרים שוב על אותה הפעולה עם הסולת הנותר עד שנוצרים גושים קטנים.
2 מרתיחים מים בסיר קוסקוס, מעבירים את הסולת למסננת, מניחים מעל הסיר וממשיכים באידוי למשך כ- 10 דקות.
3 מחזירים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים 1/2 כוס מים ומלח, מחזירים למסננת לעוד כ- 10-15 דקות של אידוי ומצננים.
4 בסיר מרתיחים את החלב על אש נמוכה, מוסיפים את הברקוקש ומערבבים.
5 מוסיפים את החמאה וממשיכים כך עד שהחמאה נמסה והנוזלים נספגים בקוסקוס, תוך כדי ערבוב תמידי על אש נמוכה, לפחות כ- 10 דקות.
6 בתיאבון
הצעת הגשה:
1 להעביר ישר לצלחת ולאכול חם.
2 אצלנו נוהגים עוד מבית סבתא ולדעתי אין יותר טעים מזה (כמו בתמונה) - מעבירים לצלחת אישית, מוסיפים בערך 1/2 אשל או גיל, מערבבים ומפזרים מעל כף סוכר חום ומעט קינמון.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן גם להקפיא את הקוסקוס אחרי שלב האידוי (סעיף 3), להוציא כל פעם כמות קטנה ולבשל עם החלב והחמאה.
ציוד נדרש: סיר קוסקוס.
אצל המרוקאים יש מנהג לאכול את הקוסקוס החלבי בפורים, אך אפשר לאכול אותו כל השנה.