דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ברקוקש - קוסקוס חלבי
ברקוקש - קוסקוס חלבי
קוסקוס חלבי טעים מהמטבח המרוקאי

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 260 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את הקמח והסולת, מעבירים 1/2 מהכמות לקערה נוספת ומערבבים עם 1/4 כוס מים. חוזרים שוב על אותה הפעולה עם הסולת הנותר עד שנוצרים גושים קטנים.
  • 2 מרתיחים מים בסיר קוסקוס, מעבירים את הסולת למסננת, מניחים מעל הסיר וממשיכים באידוי למשך כ- 10 דקות.
  • 3 מחזירים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים 1/2 כוס מים ומלח, מחזירים למסננת לעוד כ- 10-15 דקות של אידוי ומצננים.
  • 4 בסיר מרתיחים את החלב על אש נמוכה, מוסיפים את הברקוקש ומערבבים.
  • 5 מוסיפים את החמאה וממשיכים כך עד שהחמאה נמסה והנוזלים נספגים בקוסקוס, תוך כדי ערבוב תמידי על אש נמוכה, לפחות כ- 10 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הצעת הגשה:
  • 1 להעביר ישר לצלחת ולאכול חם.
  • 2 אצלנו נוהגים עוד מבית סבתא ולדעתי אין יותר טעים מזה (כמו בתמונה) - מעבירים לצלחת אישית, מוסיפים בערך 1/2 אשל או גיל, מערבבים ומפזרים מעל כף סוכר חום ומעט קינמון.
טיפ למתכון
ניתן גם להקפיא את הקוסקוס אחרי שלב האידוי (סעיף 3), להוציא כל פעם כמות קטנה ולבשל עם החלב והחמאה.

ציוד נדרש: סיר קוסקוס.

אצל המרוקאים יש מנהג לאכול את הקוסקוס החלבי בפורים, אך אפשר לאכול אותו כל השנה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)543209
חלבונים (גרם)13.81 5.32
פחמימות (גרם)6927
שומנים (גרם)23.4 9.01
מתוכם שומן רווי (גרם)13.28 5.12
כולסטרול (מ"ג)66.6 25.66
נתרן (מ"ג)577.17222.36
מים (גרם)00
סידן (מ"ג)154.5959.56
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.010
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.10.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 22% 13% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.