שילוב נהדר בין אורז ועדשים שחורות
מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (ללא מלח כי הוא עוצר את הבישול), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים רכות (כחצי שעה). מסננים מהמים.
- 2 מטגנים בשמן את האורז לכ- 5 דקות.
- 3 מתבלים ומכסים במים רותחים (כ- 2 כוסות).
- 4 מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה במכסה סגור עד שהאורז מוכן.
- 5 מוסיפים לאורז את העדשים השחורות המבושלות, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד עוד 2 דקות.
- 6 מכבים את האש ומשאירים במכסה סגור לכרבע שעה.
- 7 מגישים חם ובתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
עוד הצעות למתכונים
כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר
מתכונים חלופיים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.7% |
7.5% |
14.8% |
70% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.