דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נהדר בין אורז ועדשים שחורות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (ללא מלח כי הוא עוצר את הבישול), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים רכות (כחצי שעה). מסננים מהמים.
  • 2 מטגנים בשמן את האורז לכ- 5 דקות.
  • 3 מתבלים ומכסים במים רותחים (כ- 2 כוסות).
  • 4 מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה במכסה סגור עד שהאורז מוכן.
  • 5 מוסיפים לאורז את העדשים השחורות המבושלות, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד עוד 2 דקות.
  • 6 מכבים את האש ומשאירים במכסה סגור לכרבע שעה.
  • 7 מגישים חם ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)196 קלוריות345 קלוריות
חלבונים7.4 גרם13 גרם
פחמימות35 גרם62 גרם
שומנים3.7 גרם6.6 גרם
מתוכם שומן רווי525 מ"ג923.1 מ"ג
נתרן217.9 מ"ג383.1 מ"ג
סיבים תזונתיים3.8 גרם6.8 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 7.5% 14.8% 70%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.