1 ללוש את כל מצרכי הבצק עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ורך מאוד. למרוח על הבצק מעט שמן (כף), לעטוף בניילון נצמד ולהניח למנוחה למשך כחצי שעה.
2 מכינים קערה ובה כוס שמן.
3 טובלים את הידיים בשמן, יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על משטח עבודה משומן מראש. להקפיד שהידיים תהיינה תמיד משומנות. דרך אחת ליצור כדורים היא לשים גוש בצק ביד ולשלוף כדורים בין האגודל והאצבע, או פשוט לחתוך את הבצק לכדורים.
4 מחממים מחבת טפלון או מולטי שף עם 2 כפות שמן.
5 מכינים את המופלטה - משמנים משטח עבודה ועליו מניחים כדור אחד, מותחים את הכדור עם שתי הידיים עד לקבלת עלה דק מאוד (לא להתרגש אם העלה נקרע מעט - זה בסדר).
6 מעבירים את העלה למחבת ובינתיים מכינים עלה נוסף.
7 הופכים את המופלטה שבמחבת, מניחים מעליה את השנייה וחוזר חלילה. באותו האופן ממשיכים להכין את כל המופלטות עד שמתקבלת לנו ערימה גדולה של מופלטות.
8 לפי מה שידוע לי אצל המרוקאים נהוג למרוח את המופלטה עם חמאה ודבש, אבל אם תרצו תוכלו למרוח גם סירופ מייפל, סירופ שוקולד או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מחבת טפלון או מולטי שף.
הערך התזונתי הוא למופלטות ללא תוספות כלשהן. ייתכן ויהיה צורך בכמות שמן נוספת מהכמות המצוינת.