לא יודעים איך להכין ממרח פסטו? הגעתם על המקום הנכון!
לפני שמתחילים - הטיפים החשובים ביותר
- בזיליקום: נקרא גם "ריחן" בשל הריח העז והמשכר שלו שניתן להריח ממרחקים, ומעניק ארומה נפלאה לכל מאכל אליו הוא מתווסף. ההמלצה היא כמובן לעשות שימוש בבזיליקום טרי מאוד ובעלי הבזיליקום בלבד. אגב, תוכלו לעשות שימוש בעשבי תיבול נוספים (במקום הבזיליקום וגם בשילוב עם הבזיליקום): פטרוזיליה, כוסברה, נענע (מרענן מאוד), תרד (ניתן לבשל לפני ולסחוט היטב), שמיר ועוד. שם המשחק הוא טריות. כמובן שיש לשטוף היטב את עשבי התיבול לפני הכתישה במים קרים (ולא במים חמים), וחשוב מאוד גם לייבש אותם היטב בעזרת מגבת מטבח נקייה כדי לא להוסיף נוזלים מיותרים לממרח הפסטו שלנו. שווה להציץ: ערך תזונתי של בזיליקום.
- שמן זית: מרכיב מרכזי נוסף של ממרח פסטו. חשוב להשתמש בשמן זית כתית מעולה באיכות גבוהה (עדיף בחמיצות מירבית של 0.5%), וכמובן בטעם שאתם אוהבים (ארומטי חזק, מעודן, מזני זיתים ספציפיים ועוד). בנוסף, יש למזוג את שמן הזית באיטיות כדי להגיע אל רמת הסמיכות הרצויה של הפסטו. טיפ נוסף הוא להוסיף שכבה עליונה דקה של שמן זית לאחר שאיחסנו את הפסטו בצנצנת הזכוכית (חשוב לאחסן בצנצנת זכוכית ולא בקופסת פלססטיק). שכבת שמן הזית מסייעת לשמור על הפסטו ולהאריך את חיי המדף שלו.
- צנוברים: מתכון מקורי לממרח פסטו יכיל כמובן צנוברים, אותם יש לקלות מעט לפני הכתישה (במחבת או בתנור). הצנוברים מעט יקרים אמנם, אבל טעמם המעודן מוסיף המון לפסטו ולא מומלץ להחליפם בחומר גלם אחר. תחליפים אפשריים הם אגוזי מלך כמובן, אגוזי פקאן, שקדים, קשיו או פיסטוקים. אנחנו אוהבים להרגיש מעט את האגוזים בממרח שלנו, ולכן מוסיפים אותם לקראת סוף הכתישה (כך הם כתושים גס ומרגישים אותם יותר בזמן האכילה).
- גבינת פרמזן: אנחנו אוהבים את הפסטו עם גבינת פרמזן כמובן כמו במקור, אך ניתן גם לוותר על הגבינה וכך תכינו למעשה פסטו טבעוני או פסטו פרווה. ניתן לעשות שימוש בגבינת גרנה פדנו מגורדת (אפילו טעים יותר לדעתנו). שימו לב: הגבינה הינה מלוחה ולכן היזהרו עם הוספת המלח לפסטו, קחו בחשבון שתמיד אפשר להוסיף מלח גם אחר כך.
- כתישה: ההמלצה היא לכתוש את הפסטו בעזרת מכתש ועלי (כמו במקור - לא תאמינו איזה ריח תפיצו בכל הבית), אך אם אתם מעוניינים בעבודה זריזה יותר - כמובן שמעבד מזון איכותי יעשה את העבודה.
- הקפאה: ממרח פסטו ביתי ניתן להקפאה, וזה מאוד נוח שיש תמיד זמין למגוון שימושים. הממרח נשמר במקרר למשך מס' ימים (3-4 ימים), ובמקפיא למשך מס' חודשים.
- מגוון שימושים: ממרח פסטו ביתי מצוין לשילוב בפסטות (הנה מתכון לפסטה פסטו קלה להכנה), פיצות (הנה מתכון לפיצה פסטו מפנקת), לחמים (מתכון לחלת פסטו - תודו לנו אחר כך), סנדוויצ'ים (כריך עם ממרח פסטו, גבינת שמנת ועגבניות מיובשות - פשוט טעים!), שילוב בציפוי לשניצלים, משרה לדגים ובשר, רטבים שונים (מומלץ להכין רוטב פסטו עם חמאה ושמנת) ועוד. הקליקו בנוסף: מתכונים עם פסטו.
חשוב להשתמש בבזיליקום טרי במיוחד
מתכון לממרח פסטו ביתי מושלם
אז אחרי שלמדנו והכרנו את כל הטיפים הכי חשובים שקשורים להכנת פסטו - זה הזמן לגשת למטבח ולהכין בקלות ובמהירות ממרח פסטו מפנק. תאמינו לנו, 5 דקות ויש לכם ממרח שתמיד כיף שיש במקרר בבית, שימושי מאוד וטעים במיוחד.
המצרכים:
- 2 צרורות בזיליקום (עלים בלבד).
- 1/4-1/2 כוס שמן זית איכותי.
- 2-3 שיני שום.
- 1-2 חופנים של צנוברים.
- ½ כוס גבינת פרמזן או גבינת גרנה פדנו.
- ¼ כפית מלח.
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס.
- מעט גרידת לימון (לא חובה).
אופן ההכנה:
- להפריד את עלי הבזיליקום מהגבעולים, לשטוף היטב במים קרים ולייבש היטב במגבת מטבח.
- לקלף את שיני השום ולקלות את הצנוברים עד להזהבה קלה.
- להניח את כל המצרכים ביחד במעבד מזון איכותי (מלבד שמן הזית). ניתן להשתמש במכתש ועלי אם אתם רוצים להקפיד על אופן ההכנה המקורי מפעם.
- להתחיל לטחון את כל המרכיבים ולהוסיף את שמן הזית בהדרגה ועד לקבלת מרקם הפסטו הרצוי (ניתן להוסיף גם את הצנוברים הקלויים לקראת הסוף כדי שיהיו טחונים גס).
- בשלב הזה כבר תוכלו להריח את הניחוח המופלא של פסטו ביתי בכל הבית. זהו, נותר רק להינות מממרח פסטו פשוט וטעים!
- בתיאבון (:
מתכוני פסטו נוספים
הזכרנו כבר שניתן להכין פסטו פרווה או פסטו טבעוני ללא תוספת גבינת הפרמזן כמובן, אך ישנם מתכוני פסטו שמורכבים מעשבי תיבול אחרים, מאגוזים אחרים ולא צנוברים, משילובים שונים ועוד. הנה רשימה קצרה של מתכוני פסטו רגילים נוספים וגם כאלו מיוחדים שכדאי להכיר >>>
אז אחרי שהבנתם איך להכין פסטו בקלות ובמהירות - זה בדיוק הזמן להיכנס למטבח ולהכין את הממרח האהוב ביותר בעולם. בתיאבון (:
היכנסו בנוסף:
בניחוח איטלקי: מנות הפסטה הכי טובות שתכינו
בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?
המדריך המלא: איך מכינים פירה חלבי מושלם?
|