דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מקרון פיסטוק
מקרון פיסטוק
מקרון פיסטוק
טעם הפיסטוק המושלם - גם במקרונים

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקרונים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנה מראש: ממיסים יחד את כל מרכיבי גנאש הפיסטוק ומכניסים למקרר למספר שעות עד להתייצבות.
  • 2 מערבבים את החלבונים המיושנים עם הסוכר וממיסים על בן מארי עד שנהיית עיסה שקופה, מבריקה וחלקה. מעבירים את החלבונים עם הסוכר לקערת המיקסר ומקציפים כ- 7 דקות עד לקבלת קצף חזק ויציב (אם רוצים להוסיף צבעי מאכל - זה הזמן. אני הוספתי צבע מאכל ירוק שמתאים לטעם הפיסטוק כמובן).
  • 3 מנפים אל תוך הקצף את אבקת הסוכר עם קמח השקדים, ומערבבים עד מרקם חלק, סמיך ודביק. אם תערבבו יותר מדי העיסה תיהרס, ולכן כשמגיעים למרקם הרצוי עוצרים מיד.
  • 4 מזלפים עיגולים שווים בקוטר של כ- 2 ס"מ עם מרווחים, נותנים למגש כמה מכות על השיש על מנת להוציא את האוויר ומשאירים אותם למנוחה למשך כ- 25 דקות (סה"כ כ- 30 עיגולים, 15 מקרונים).
  • 5 האפייה היא שלב מאוד קריטי בתוצאה של העוגיות הללו. החום אמור להיות לא גבוה מדי ולא נמוך מדי, וזמן האפייה גם חייב להיות מדויק. הבעיה היא שבכל תנור חום וזמני האפייה משתנים. לכן, חממו את התנור לחום בינוני (אצלי זה 150 מעלות, לא טורבו) והשגיחו בזמן האפייה על המקרונים. ברגע שנוצרת "רגל" והעוגייה עולה למעלה - זה הזמן להוציא מהתנור (לי לקח 7 דקות בול).
  • 6 למלא את המקרונים בגנאש הפיסטוק ולהתפנק עם מקרון פיסטוק קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט במעט פיסטוקים שבורים.

עוגיית המקרון אמורה להיות חלקה ומבריקה בעלת קרום קריספי ותוכן נימוח עם תחתית "רגל" שנוצרת בזמן האפייה, ואם תלכו בדיוק לפי ההוראות אין שום סיבה שלא תצליחו. טיפים להצלחה: חלבון מיושן הוא חלבון ששהה יותר מ- 24 שעות במקרר. חלבון מיושן הוא "עייף" יותר ומבטיח לנו שהחלבונים לא יתנפחו מעבר למה שרצוי, ולכן הוא מונע סדקים בעוגייה. קמח שקדים הם פשוט שקדים שטחונים לכדי אבקה. חשוב מאוד לא לוותר על ניפוי השקדים ואבקת הסוכר כדי להבטיח עיסה חלקה וללא גושים מיותרים. אם הלכתם לפי כל השלבים, האפייה היא השלב היחיד שעלול להפיל אתכם. לכן, לימדו להכיר את התנור שלכם. אני ממליצה אפילו לעשות ניסיון של מספר מקרונים תחילה על מנת לאמוד את מידת החום הרצויה וזמן האפייה הנחוץ. בתום האפייה חשוב לתת לעוגיות להתקרר היטב לפני שמחלצים אותן. את המילוי רצוי להכין מראש. טעם העוגייה משתבח יותר למחרת.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)159437
חלבונים (גרם)2.33 6.42
פחמימות (גרם)1849
מתוכן סוכרים (גרם)16.29 44.83
שומנים (גרם)8.86 24.39
מתוכם שומן רווי (גרם)3.45 9.5
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.18
כולסטרול (מ"ג)10.86 29.89
נתרן (מ"ג)16.3244.92
מים (גרם)3.8710.66
ויטמין B (מק"ג)35.2797.08
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.180.48
ויטמין B12 (מק"ג)00.01
סידן (מ"ג)0.431.2
ברזל (מ"ג)0.010.02
מגנזיום (מ"ג)0.481.33
זרחן (מ"ג)0.661.82
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)7.4220.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 30.7% 8.1% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.