דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חטיפי גרנולה - בלי גרנולה (דל פחמימה)
חטיפי גרנולה - בלי גרנולה (דל פחמימה)
חטיפי גרנולה - בלי גרנולה (דל פחמימה)
חטיף דל פחמימות טעים ביותר

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 21 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החיתוכיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 150 מעלות צלזיוס, ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל (תבנית ריבועית בגודל 20x20 ס"מ).
  • 2 במעבד מזון לטחון ביחד את כל המרכיבים היבשים (תערובת האגוזים, הגרעינים וקמח השקדים), עד לקבלת תערובת שמזכירה במרקם ובמראה שיבולת שועל.
  • 3 במחבת או בסיר קטן להמיס ולערבב ביחד את החמאה, הממתיק ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת "קרמלית".
  • 4 להעביר את תערובת החמאה אל תערובת האגוזים, ולערבב ביחד ליצירת תערובת אחידה.
  • 5 בשלב הזה לקפל את נטיפי השוקולד אל התערובת.
  • 6 להעביר את התערובת אל התבנית ולהדק אותה היטב לקבלת משטח ישר וצפוף. חשוב! אני ממליצה להיעזר בכוס או בקערה קטנה עם בסיס שטוח ובעזרתם להפעיל לחץ מתון ולהדק את התערובת היטב אל התבנית.
  • 7 לאפות בתנור למשך כ- 20-25 דקות או עד לקבלת הזהבה קלה.
  • 8 לצנן לטמפרטורת החדר לפחות כשעה ולאחר מכן להכניס אל המקפיא להמשך התייצבות למשך כשעתיים לפחות. ניתן להכין גם ללא ציפוי של שוקולד - פשוט לחתוך את משטח הגרנולה למרובעים אחרי שלב ההקפאה וללא המשך לשלב הציפוי עם השוקולד.
  • הכנת הציפוי וההרכבה:
  • 1 בקערה שמתאימה למיקרוגל או בסיר קטן, להמיס ביחד את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • 2 למזוג את התערובת מעל החטיפים החתוכים ולהכניס למקפיא לקירור ולהתייצבות של השוקולד.
  • 3 לחתוך את משטח הגרנולה שהתקבל לריבועים בגודל של כ- 2x2 ס"מ. בשביל הכיף לעטוף כל חטיף בנפרד וכך לשלוח בשמחה עם הילדים לביה"ס או לצרף לקופסת האוכל שלכם במשרד.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם 1/2 כוס שבבי קוקוס.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה והקפאה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של עדי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)123599
חלבונים (גרם)2.78 13.49
פחמימות (גרם)317
מתוכן סוכרים (גרם)0.37 1.78
שומנים (גרם)11.27 54.72
מתוכם שומן רווי (גרם)4.11 19.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.120.6
כולסטרול (מ"ג)10.59 51.41
נתרן (מ"ג)5.7227.76
סיבים תזונתיים (גרם)1.69 8.19
מים (גרם)0.432.08
ויטמין B (מ"ג)0.381.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.36
ויטמין B3 (מ"ג)0.251.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.6317.6
ויטמין E (מ"ג)1.99.23
סידן (מ"ג)19.1693
ברזל (מ"ג)0.271.3
מגנזיום (מ"ג)19.4594.42
זרחן (מ"ג)35.1170.39
אבץ (מ"ג)0.221.08
אשלגן (מ"ג)51.36249.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.884.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.874.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.2410.87
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.2210.77

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 58.9% 14.5% 17.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.82 (2.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.