דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 324 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הבטטות, לאחר מכן לחתוך אותן לעיגולים בעובי בינוני ולסדר בתבנית.
  • 2 לזלף מעל את שמן הזית ולפזר את אבקת מרק העוף.
  • 3 לכסות בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30-45 דקות (תלוי בסוג התנור). הבטטות מוכנות כשהן רכות. להגיש חם!
  • 4 בתיאבון!
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להוריד את כמות השמן לכף ולהוסיף שתי כפות מים. במקום מרק בטעם עוף ניתן להוסיף עשבי תיבול טבעיים כמו שום כתוש, רוזמרין או לחליפין אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט.
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30093
חלבונים (גרם)4.84 1.5
פחמימות (גרם)5818
מתוכן סוכרים (גרם)17.97 5.55
שומנים (גרם)6.28 1.94
מתוכם שומן רווי (גרם)0.94 0.29
כולסטרול (מ"ג)0.64 0.2
נתרן (מ"ג)660.51203.99
סיבים תזונתיים (גרם)7.83 2.42
מים (גרם)250.8777.48
ויטמין A (מק"ג)2,463760.75
ויטמין B (מ"ג)4.361.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.680.52
ויטמין B5 (מ"ג)1.820.56
ויטמין B6 (מ"ג)0.520.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.785.8
ויטמין C (מ"ג)40.0612.37
ויטמין E (מ"ג)2.940.91
ויטמין K (מק"ג)6.572.03
סידן (מ"ג)84.5126.1
ברזל (מ"ג)2.250.7
מגנזיום (מ"ג)56.3417.4
זרחן (מ"ג)100.1630.93
אבץ (מ"ג)0.630.19
אשלגן (מ"ג)719.9222.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 8.2% 6.3% 75.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.