דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אצבעות במילוי תמרים, צילום: סיגל פרץ ברמר

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (35 עוגיות)

  • חמאה -  אריזות נייר - סה"כ (150 גרם)
    להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני
  • קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
    כוס חד פעמית שתיה קרה
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • מי ורדים - כף (10 מ"ל)
    לא תמצית
  • חלב - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    חלב קר
  • תמרים ללא חרצנים - אריזת ואקום (500 גרם)
    לא ממרח
  • קינמון - קורט
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה לשים קמח, חמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים ו- 2 כפות חלב קר.
  • 2 לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או לחצי שעה למקרר).
  • 4 הכנת המילוי - לקחת חתיכה מהתמרים וליצור נקניק ארוך בעובי 1.5 ס"מ. ליצור כ- 8 נקניקי תמרים, לשים על צלחת, לפזר מעל מעט קינמון ולשמור במקרר.
  • 5 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חצי מהבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ.
  • 6 מניחים "נקניק" תמרים בקצה הבצק. מגלגלים על התמרים גילגול אחד ועוד חצי גלגול.
  • 7 חותכים עם סכין לאורך המלבן כך שאנו מקבלים נקניק בצק ארוך במילוי תמרים.
  • 8 חותכים את הבצק הארוך לאצבעות באורך 5 ס"מ (כ- 4 אצבעות).
  • 9 מסדרים על מגש עם נייר אפייה עם רווחים קלים.
  • 10 יוצרים צורת פסים על האצבעות בעזרת מזלג - מניחים את שיני המזלג על העוגיה ולוחצים בעדינות. מתקבלת דוגמא יפה של פסים.
  • 11 אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד. מוציאים לקירור ומתענגים ליד הקפה (העוגיות טעימות יותר כשהן קרות - לשמור במקרר).
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)103349
חלבונים (גרם)1.24 4.2
פחמימות (גרם)1756
מתוכן סוכרים (גרם)1.28 4.32
שומנים (גרם)3.66 12.38
מתוכם שומן רווי (גרם)2.11 7.13
כולסטרול (מ"ג)10.59 35.79
נתרן (מ"ג)1.44.72
סיבים תזונתיים (גרם)1.23 4.15
מים (גרם)00.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)00.01
ויטמין B (מק"ג)0.792.67
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)00.01
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)0.872.94
ברזל (מ"ג)00.01
מגנזיום (מ"ג)0.020.06
זרחן (מ"ג)0.020.06
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.150.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 16.2% 5.5% 72.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.